Forside * Nyheder

Mere dansk musik på DR Radio



Galleri: Hymns from Nineveh var den mest spillede på P3 i sidste uge. Foto: DR


 


Det seneste år er der blevet kortere mellem de danske numre, når musikken spiller i DR Radio.


Andelen af dansk musik i radioen steget, fremgår det af DRs public service-redegørelse 2012.


Hvor det i 2011 var 37% af den spillede musik, der var dansk, var tallet sidste år øget til 42%.


Kravet i public service-kontrakten mellem DR og Kulturministeriet lyder på 30%, og på at DR skal øge omfanget af dansk musik i sit samlede udbud i den nuværende kontraktperiode, som går frem til og med 2014.


“DR gør meget ud af at bringe nye danske musiktalenter og tendenser frem i rampelyset – både inden for den klassiske og den rytmiske musik. En del af forklaringen på, at der er kommet fem procent mere dansk musik i æteren i 2012 er blandt andet, at vi ændrede på udbuddet af radiokanaler i slutningen af 2011, og at vi samtidig justerede musikprofilen på flere af dem”, forklarer Tor Arnbjørn, der er DRs radiochef.


Han tilføjer, at det er en helt central del af DRs opgave at give befolkningen mulighed for at høre den danske musik.


Den største dansk-procent findes på Ramasjang Radio for de 3-12-årige, hvor 78 procent af tonerne er af lokal herkomst, mens kanaler som P3, P4 og P5 og MAMA Radio alle har en dansk musikandel på mellem 40 og 50 procent.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.