Forside Nyheder

Første DVD-R Dual Layer brænder er næsten allerede i butikkerne


Plextor Japan har offentliggjort, at PC drevet Plextor PX-716A, kan brænde det kommende format DVD-R Daul Layer med en ny firmware, der kommer i december.  Drevet er i nogen tid blevet udbudt til prisen er fra 1.000 kr og op i butikkerne, men er pt forsinket fra fabrikken, da de skal have en lille forbedring, før de bliver solgt.DVD-R Dual Layer har været ventet længe, da det konkurrerede format DVD+R DL allerede i foråret kunne brænde to lag på én side af skiven.  Men nu kommer det altså!  Pioneer der har udviklet DVD-R Dual Layer kommer med et nyt drev A09 når formatet frigives.


Formatet er blevet godkendt i DVD-Forum, der er sammenslutningen af DVD hardware og software producenter og vare tager DVD-Rom, DVD-Video, DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM og HD-DVD formaterne.Plextor drevet kan selvfølgelig også brænde DVD+R Double Layer formatet og andre formater.


Prisen på DVD-R Dual Layer skiver forventes at blive den samme som for DVD+R Double Layer og de koster pt ca 100 kr stykket, men den pris vil falde når efterspørgslen bliver større.


Brænding: DVD+R: 16x, DVD-R: 16x, DL DVD+R: 4X, CD-R: 48x
Genskrivning: DVD+RW: 8x, DVD-RW: 4x, CD-RW: 24x
Læsning: DVD-ROM: 16x, CD-ROM: 48xDrevet har SecureRecording Technology, GigaRec Technology, PoweRec og VariRec Technology til at sikre brændingen bliver bedst mulig og Buffer Underrun Proof Technology og Zero Link til at undgå huller i brændingen sammen med en buffer på 8 MB.Plextor


Tilføjelse:
I DVD-Forums formater, DVD-Video og DVD-R hedder det Dual Layer, hvorimod DVDplusRW Alliancen kalder deres for Double Layer.
I bund og grund er det det samme, nemlig to lag information på én side af én skive.

Annonce:
Forrige artikelDVD-RAM udviklingen stopper
Næste artikelAnmeldelse af Philips HDRW720
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.