Forside Nyheder

Er kopibeskyttelsen til HD-DVD og Blu-ray brudt?

   


En hacker der skriver under navnet muslix64 i forummet på sitet doom9.org, har fortalt hvordan det er lykkedes ham at bryde kopi-beskyttelsen til HD-DVD på hans egen computer.


Og det er ikke et hvilket som helst system han leger kispus med. Det er selveste AACS – Advanced Acceess Content System, som filmindustrien ellers har proklameret er 100% sikkert og umuligt at bryde. Det er med andre ord sikkerheden i de nye Blu-ray og HD-DVD film han prøver af.


Hackeren har udgivet programmet BackupHDDVD, som ligger til download i en tidlig ustabil udgave. Det program kan decryptere en HD-DVD film – hvis man er i besiddelse af den rette nøgle. Øjensynlig har han fisket den nødvendige nøgle ud af memory på computeren – mens playeren afspillede filmen.


Andre kilder nedtoner hans fund, og forklarer at der er tale om en software fejl i den version af Cyberlink PowerDVD afspilleren som han benytter. Cyberlinks nøgle er uheldigvis blevet blotlagt i memory. Denne nøgle vil sansynligvis blive tilbagekaldt., og brugere af PowerDVD skal herefter hente en update for at kunne afspille de kommende HD-DVD film.


Filmselskabernes mulighed for at styre hvilke nøgler der må afspille filmene gør at skaden ikke er så stor denne gang. Faktisk vurderer flere at det er en fordel, hvis der opdages så mange sikkerhedshuller som muligt inden der er kommet alt for mange film i omløb. På den måde kan skaderne begrænses, ved at tilbagekalde de nøgler der giver problemer.


Men selvom dette og eventuelle andre huller lukkes igen, så er det aligevel interessant at sikkerheden i AACS øjensynlig kan bringes fare hvis hackere går løs på de mange playere efterhånden som de kommer på markedet. Måske får de en dag fat i en af de meget udbredte nøgler, som er sværere sådan lige at tilbagekalde.


 


Se også:


Emnet i Doom9 forummet hvor han deltager
AACS hjemmeside

Annonce:
Forrige artikelUdvalget af nyheder recordere.dk
Næste artikelGodt Nytår!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.