Forside Nyheder

Kabel-tv kan tvinges til at åbne deres net

 
  


TDC sidder igennem YouSee på 43% af alle coax kabel forbindelser herhjemme. Denne infrastruktur anses for lidt af et guldæg. Telia sidder igennem Stofa på en anden stor andel.


Men ligesom kobber forbindelserne til telefoni, så er en del af denne infrastruktur skabt i de gamle monopol dage, før TDC blev privatiseret. Senere blev kobber forbindelserne åbnet for fri konkurrence, men det samme skete aldrig for coax nettet.


IT- og Telestyrelsen arbejder ifølge Comon på at åbne kabel-tv nettet for konkurrenter.


“Vi har i Danmark en unik konkurrencesituation, hvor den største ejer af kobbernettet også ejer det største kabel-tv-net, altså meget forskellige infrastrukturer. Vi har en formodning om, at der er en efterspørgsel, men der er også lagt op til, at vilkårene afgøres ved forhandling. Men vi lægger op til regulerede priser,” siger kontorchef i IT- og Telestyrelsen, Jakob Willer, til dagens Business.


I denne fase kigges ikke på de tekniske løsninger, men alene på den konkurrencemæssige fordel som YouSee har af “arven”. Stofa er dog ikke et produkt af monopol-tiden, men da landet ligesom er delt imellem YouSee og Stofa, vil en eventuel lovgivning på området formentlig kunne berøre begge.


“Hvis forslaget bliver gennemført vil det være en bombe under TDC”, siger teleanalytiker Torben Rune ifølge Comon. Samtidigt mener han, at forslaget vil skabe priskonkurrence og dermed lavere priser.


Hvad mener du. Bør de store kabel-tv leverandører tvinges til at åbne deres net for andre?  Både TV-signaler og bredbånd?  Skriv en kommentar…


 


Kilde: Comon

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.