Forside Nyheder

De nye Sony TV bruger 30% mindre energi


Sony KDL-xx WE5


 


Lavt energiforbrug


Sony lancerer nu en ny serie af BRAVIA tv, der forbruger 20-30 procent mindre end konventionelle tv ? uden at det koster på billedkvaliteten. Modellerne anvender verdens første ?micro-tubular HCFL? baggrundsbelysning, der halverer strømforbruget sammenlignet med almindelige LCD-paneler (*).


Energiforbruget i topmodellen WE5 ligger på under halvdelen af dens forgænger. Det fås i 40? og 46?, og er et af de mest energieffektive tv?er på markedet i dag. Hemmeligheden bag det lave energiforbrug er en ny baggrundsbelysning af typen ?micro-tubular Hot Cathode Fluorescent Lamp (HCFL)?, som yder samme billedkvalitet, men med et lavere energiforbrug.


 


Slukker selv når rummet er forladt


De nye tv slukker desuden automatisk, når en indbygget sensor opdager, at alle har forladt sofaen.


WE5 er det første BRAVIA med en intelligent ?Presence Sensor?, som registrerer kropsvarmen fra de personer, der sidder inden for normal syns-afstand. Når lokalet forlades, aktiveres automatisk en energibesparende ?picture off? mode, så kun lyden består. Billedet tændes først igen, når nogen kommer tilbage i rummet. Og skulle man falde i søvn foran skærmen, slukkes skærmen automatisk, når ingen har bevæget sig i 30 minutter.


 


Intelligent Off


Vil du lukke energiforbruget helt ned på nul, trykker du blot på den praktiske sluk-knap. Derved gemmer WE5 de seneste indstillinger og lukker helt ned. Så behøver du kun at tænde for at kigge videre på samme kanal.


 


Billede egenskaber


Det indbyggede Full HD 1080p LCD-panel er suppleret med Sony’s nyeste BRAVIA Engine3, som renser, filtrerer og optimerer alle billeddata, så støjen minimeres, mens kontrast og farver træder helt tydeligt frem. ?Motionflow 100Hz? teknologi med ?Image Blur Reduktion? fordobler desuden antallet af billeder i sekundet, så du får en jævnere afvikling af eksempelvis actionfilm eller computerspil.


 


Betjeningsvejledning i TV’et


For at spare papir findes brugervejledningen i øvrigt direkte lagret på dit tv, så du kan se den på skærmen.


 


EU Blomsten


WE5 er dog kun ét af mange nye 2009 modeller, der for størsteparten er mærkede med ?EU Blomsten? – et miljømærke, som er indført af Europa-Kommissionen for at fremme produkter, som overholder en række strenge økologiske kriterier.


I 2009-modellerne er der kommet en lys-sensor, der automatisk justerer baggrundslyset til det omgivende lys, så man eksempelvis om aftenen ikke ofrer strøm på et meget kraftigt baggrundslys.


En ?Idle TV mode? aktiverer desuden en screensaver, der slukker tv-billedet for at spare energi, hvis der har været nogen brugeraktivitet i en forudindstillet periode. Funktionen kan suppleres med en sleeper-funktion, som skifter til standby ? typisk hvis man er faldet i søvn.


PC Power Management mode skifter desuden automatisk til standby, hvis en tilsluttet computer ikke sender signal i 30 sekunder.


Det pladsbesparende design af 2009 modellerne kræver desuden mindre emballage, hvilket mindsker forurening fra transporten.


Kasper Thomsen, der er produktchef på tv i Sony Danmark siger:


“Sony har en klar førerposition i bestræbelserne på at mindske belastningen fra tv og andre elektroniske produkter”. “Med WE5 viser vi markedet, at vi ikke kun arbejder for at lave et flottere design. Vi viser også, at vi mener det alvorligt med at mindske miljøbelastningen i hjemmeunderholdningen.?


 


Pris og tilgængelighed


De nye WE5 fås i sort og hvid. Den hvide udgave kommer på markedet i april. Den sorte model fås fra maj måned.


Priser ? vejl. butikspris inklusive moms
Forventes at koste 40? til 14.000,- 46? til 17.000,- kr.


 Sony KDL-xx WE5Sony KDL-xx WE5


Kilde: Sony

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.