Forside Nyheder

Lokal-tv på det digitale sendenet


Udbudsrunden for sendetid, for ikke kommercielt lokal-tv på DTT nettet, er nu i gang.


I forbindelse med udvidelsen af det digitale sendenet, også kaldet DTT nettet, er der også afsat plads til ikke kommercielt lokal-tv.


Den ledige plads kommer i MUX1 per 1/11 i år, der hvor DR Update sender i dag. DR Update flytter til det nye public service MUX2, og hullet det efterlader kan bruges til lokal-tv.


På samme frekvens sendes Tegnsprogstolkning i tidsrummet 17-20, mens TV 2 Regionerne har fået en ekstra times sendetid samme sted i tidsrummet kl. 20-21. Men udenfor det tidsrum, kan der søges om sendetilladelse af lokal-tv.


Landet er inddelt i 8 regioner, svarende til TV 2 regionerne, så lokal-tv får mulighed for at brede sig ud over et større geografisk område end på de gamle analoge sendere i lokal-området.


Ansøgningsfristen er sat til d. 10. juli, og der skal foreligge detaljerede planer for udsendelsestimer, indhold, genudsendelser mv.


Det er kun græsrods TV, altså ikke kommercielt lokal-tv der kan ansøge. Kommercielt TV, uanset udbredelse, henvises i stedet til at forhandle en aftale igennem med Boxer.


For ansøgning se: Link

Annonce:
Forrige artikelHomer Simpson guider på TomTom
Næste artikelWISI køber A2B Electronics AB
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.