Forside Nyheder

I Japan får recorderne flytbare harddiske


Sanyo iVDR recorder


Sanyo følger efter Hitachi, og lancerer en recorder med flytbare harddiske efter ny standard.


Sanyo har annonceret en ny recorder til det japanske marked. En recorder der følger standarden for flytbare media harddiske, kaldet iVDR (Information Versatile Disk for Removable usage). Harddiskene sidder i en cassette, som kan flyttes fra udstyr til udstyr, eller tages med på farten.


Bag iVDR står iVDR Hard Disk Drive Consortium, som endnu hovedsalig har japanske producenter som medlemmer. Det er harddiske af SATA typen, med overførselshastigheder op til 1,5 Gbit/s. Størrelsen på cassetterne er hhv. 80x110mm for den store, og 50x50mm for mikro udgaven.


Om vi får iVDR recordere at se på det danske marked vides ikke. Men ideen med en fælles standard, for flytbare media diske, lyder tiltalende. Standarden er dog ikke ny, den blev annonceret tilbage i 2002, så måske den ender som en rent japansk projekt.


Selve recorderen Sanyo iVDR har digital tuner til egen antenne (~DVB-T), og koster omregnet 3.550 kr incl. en 160GB harddisk cassette.


 


Kilde: Nikkei

Annonce:
Forrige artikelYouSee overvejer et frit digitalt spejl
Næste artikelPhilips skruer op for serviceniveauet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.