Forside Nyheder

220 nye sendetilladelser til digitalt tv


Radio- og tv-nævnet har givet tilladelse til et overraskende stort antal tv-stationer på digitalt tv.


Radio- og tv-nævnet har besluttet at tildele 220 tilladelser til ikke-kommerciel tv-programvirksomhed i det nye digitale sendenet.


Nævnet har modtog i alt 303 ansøgninger, og har ved fordelingen af de 220 sendetilladelser bl.a. lagt vægt på alsidighed og på egenproducerede programmer.


 


Både lokal-tv og landsdækkende kanaler

De nye tv-stationer ? der både omfatter regionalt og landsdækkende tv – vil kunne sende i det digitale sendenet på “MUX 1” fra 1. november 2009. På denne dato slukker det analoge sendenet i Danmark, med henblik på at danskerne kan få gavn af den øgede kanalkapacitet, som digitalt tv giver. I dag sender ca. 150 ikke-kommercielle tv-stationer analogt i mindre lokale områder.

De landsdækkende udsendelser vil bl.a. indeholde programmer om emner med bred appel og programmer målrettet bestemte befolkningsgrupper, f.eks. om klima, til kvinder, til børnefamilier og til bestemte etniske grupper. De regionale udsendelser vil bl.a. indeholde programmer med lokalstof fra regionen og mere idébaserede programmer.


 


København og sydjylland fyldt op

I sendeområderne svarende til TV 2/Syd, TV 2/Lorry og i den landsdækkende sendemulighed har der været flere ansøgere, end der umiddelbart er plads til. Ved Nævnets tildeling af sendetilladelser i disse områder har Nævnet derfor lagt vægt på alsidighed, egenproduktion og ansøgernes økonomiske mulighed for at realisere de opstillede programplaner.

Alle ansøgere i de øvrige seks regionale områder har fået tilladelse.


 


Op til 21 timer om dagen

Radio- og tv-nævnet har fuldt udnyttet muligheden for at reservere op til 21 timer om ugen til landsdækkende udsendelser. Det skyldes, at der har været stor interesse for at sende landsdækkende, og 15 ansøgere har fået tilladelse hertil. Ud fra bl.a. ansøgernes interesse har Nævnet placeret det landsdækkende sendebånd mellem kl. 9:00-10:00, 14:00-15:00, 21:30-22:00 samt mandag-lørdag 2:30-3:00 og søndag kl. 23:30-24.00.Her kan ses en liste over de stationer, der har fået tildelt tilladelse


 


Kilde: Radio- og tv-nævnet pressemeddelelse

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.