Forside Nyheder

Ny rekord for tv-sening i 2009


 


Danskerne har på to år øget deres tv-forbrug med 27 procent. For første gang har den daglige tv-sening rundet tre timer.


Det er 2. år i træk at TV-forbruget sætter rekord herhjemme.


Tallene der er baseret på Gallups løbende målinger af danskernes tv-forbrug, viser at hver dansker på tre år og derover har i 2009 set fjernsyn i 3 timer 9 minutter om dagen i gennemsnit. Det er 22 minutter mere pr. dag end i 2008 ? en stigning på 13 procent.


På to år er danskernes daglige tv-forbrug vokset med 40 minutter om dagen – svarende til en stigning på 27 procent!


 


Flere forklaringer på stigende tv-forbrug


Der er en række forskellige forklaringer på den øgede tv-sening. Flere danskere har anskaffet sig fladskærme, og bedre udstyr og billedkvalitet kan have fået danskerne til at bruge mere tid på tv. De nye tv-apparater har sandsynligvis også betydet, at mange hjem har fået flere tv-apparater, hvilket også traditionelt øger tv-forbruget.


Herudover har danskerne hen over året fået flere kanaler – og dermed flere tv-tilbud – at vælge imellem, og flere valgmuligheder kan også være en del af forklaringen på den øgede tv-sening.


Flere medier har i løbet af 2009 nævnt, at også finanskrisen kan have fået danskerne til at bruge mere tid på det billige fritidstilbud, som tv er.


 


Kilde: TV 2

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.