Forside CES CES 2010

CES 2010: Panasonics europæriske TV modeller

 
Eneste Panasonic V25 udstillet på CES. Den svarer til den europæriske V20 eller V25 model.


 


Panasonic viser de nye amerikanske TV modeller frem på CES, men fortalte os lidt mere om de kommende europæriske modeller.


Selvom de europæriske modeller endnu er omgæret af hemmelighedskræmmeri, indtil den officielle lancering om en måneds tid, så fortalte de os lidt mere om dem her på CES.


Her følger hvad vi ved lige nu.

 

Lancering herover foråret 

De nuværende serier får afløsere, som lanceres i perioden marts-juni.

Designet ligner 2010 US-modellerne, dog vil den sorte ramme ikke være dybsort mere på alle modeller, men have et skær af en rød/brun farve “nedenunder” den blanke overflade.

 

Sort som KURO

Panasonics plasma TV løftes ned til KURO niveau i sort, altså forbedres til samme niveau som Pioneers plasma. Panasonic købte patenterne fra Pioneer i juni måned sidste år, og de nye TV bygger på den teknologi. Panasonic må dog ikke bruge KURO brandet, så de kalder det “Infinite Black”.

Det er dog heller ikke Pioneers display, da Panasonic også har måtte udskifte fosforen i panelerne, til en type der er mere egnet til 3D-signalernes højere krav til skærmopdateringen. Der skal vises to stk. full HD billeder ved 3D, så billedfrekvensen bliver dobbelt så høj.

 

THX

Ligesom LG, går Panasonic nu også efter THX certificeringen. I praksis betyder det, at deres TV opfylder en række krav til gengivelsen, som THX har opstillet.

Det er modellerne med NeoPDP display, der også kommer med THX logoet.

 

3D

De modeller der har NeoPDP display lanceres som 3D versioner med HDMI 1.4, til brug for 3D blu-ray mv.

Panasonic benytter 3D med aktive shutter briller. Selve brillerne er dyrere i indkøb, men resultatet er også noget bedre end med de passive briller. Det viste vores lille uformelle test herovre på CES. Vi har nok set og prøvet de første 25 stk. 3D opstillinger, og Panasonics løsninger vandt redaktionens hjerte.

Panasonics 3D står skarpere i billederne, og der er færrest “artifacts” og fnidder i bevægelser på skærmen. Det gør helhedsoplevelsen bedre, og gør også at det er til at holde ud at se på en hel film igennem.

Panasonics 3D blu-ray kommer også med HDMI 1.4.

 

USB optagelse

EU-modellerne får også USB recording. Det er muligheden for at tilslutte en USB enhed, memory stick eller harddisk, og optage ud på dem. Altså benytte at TV’et har alle de nødvendige tunere allerede (DVB-T/C MPEG-4 HD).

Formentlig med timer-optagelser også, men de nærmere specifikationer må vi afvente, da funktionen slet ikke blev vist frem herovre på CES.

 

Modeller?

Vi fik et hurtigt kig i den “hemmelige” mappe, den der viser hvad Panasonic Nordic selv ved om de kommende modeller lige nu.

Afløseren for V10 kommer enten til at hedde V20 eller V25. Faktisk viste Panasonic V25 modellen frem på CES, og den udstillede model er stort set identisk med den V20/V25 vi får herhjemme. Lige bortset fra rammen, der på den udstillede model var blank sort, uden det omtalte rødbrune farvespil.

G10 og X10 får også afløsere, som kommer til at hedde G20 og X20. Topmodel Z serien må dog vente, den får først sin afløser engang til efteråret.

Udover plasma TV kommer der også LCD-LED til, altså LCD TV med LED bagbelysning, så Panasonic fremover dyrker alle 3 gængse typer: LCD, LCD-LED og plasma.

Panasonics europæriske 2010 modeller præsenteres d. 15. februar.
 

Annonce:
Forrige artikelCES 2010: Toshiba fjernbetjening via hænders bevægelse
Næste artikelDen danske elektronikbranche ser lyst på 2010
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.