Forside Nyheder

Mere kapacitet på blu-ray skiverne?Panasonic og Sony har i fællesskab udviklet en ny teknik, der kan give større kapacitet på blu-ray skiverne.

Forbedringen ligger i evalueringen af de data, som disken indeholder. Med den ny teknologi kan kapaciteten på en blu-ray skive udvides fra 25 til 33,4 GB på en side, ved brug af eksisterende blå lasere til afkodningen.

At eksisterende hardware kan genbruges, betyder formentlig at der kun skal en firmware opdatering til, før de nye skiver også kan læses i eksisterende blu-ray afspillere eller læses/skrives i blu-ray drev.

Endnu er de nye blu-ray ikke en standard, men det vurderes at i og med at Panasonic og Sony er to af de store firmaer bag blu-ray formatet, så vil Blu-Ray Disc Association formentlig vælge at adoptere de nye specifikationer senere i år.

Der kan være flere fordele i at udvide kapaciteten. En af fordelene er, at flere almindelige film kan udgives på de billigere enkelt-sidede skiver, hvilket kan betyde lavere priser i butikkerne. En anden fordel er at de dobbeltsidede skiver får bedre plads til film i 3D.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.