Forside Nyheder

TDC åbner superhurtigt mobilnet til sommer


Allerede inden sommerferien er TDC klar til at trykke på tændknappen for næste generation af mobilnettet, det superhurtige LTE.


LTE mobilnettet vil de kommende år give danskerne adgang til hastigheder på mobilt bredbånd, som er tre-fire gange højere, end det der kan lade sig gøre i dag.


“Vi regner med at få tildelt en af de licenser, som er på auktion netop nu. Får vi den, kan vi rent teknisk åbne LTE-nettet allerede i løbet af juni,” siger Carsten Dilling, koncerndirektør og chef for TDC Operations & Wholesale.


I første omgang planlægger TDC at etablere LTE i København og Århus og herfra rulle det ud til de tættest befolkede områder i resten af landet. I begyndelsen vil TDC bruge det nye net til test for at gøre sig interne erfaringer, inden kunderne får adgang til det. Det vil ske i takt med, at der kommer modemmer og telefoner på markedet, der kan bruges i LTE-nettet sammen med det allerede eksisterende mobilnet.


Når TDC’s LTE-net åbnes for kunder, forventes det at kunne levere en teoretisk hastighed på over 150 Mbit/s. Den oplevede hastighed for den enkelte kunde vil dog være betydeligt lavere, dels som følge af de lokale radioforhold dels fordi kunderne i et mobilnet deles om den kapacitet, der er til rådighed. I praksis regner TDC med, at kunderne vil kunne opleve download-hastigheder på omkring 15 Mbit/s.


Upload-hastigheden og responstiderne i et LTE-net er væsentligt bedre og kan forventes at være dobbelt så gode, som det, der kendes fra 3G-teknologien. Det betyder, at bl.a. oplevelsen af online-spil vil være bedre.


 


Kilde: TDC

Annonce:
Forrige artikelBoxers næste chance
Næste artikelDR relancerer Bonanza
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.