Forside CES CES 2011

CES2011: Samsung og RealD kommer med ny 3D teknologi


CES2011: Samsung og RealD kommer med ny 3D teknologi


Mens LG præsenterer et TV med passive briller på dette års CES i Las Vegas, har Samsung og RealD præsenteret at de kommer med en teknologi til skærme, der kan genbruge de RealD briller som du får udleveret i de fleste biografer.


Teknologien som er baseret på ZScreen som RealD licenserede sidste år, gør at det er selve skærmpanelet der laver det aktive billedeskifte i stedet for brillerne.


Teknologien kaldes RDZ


RealD og Samsung annoncerede allerede deres samarbejdet på sidste års CES, og RDZ som teknologien kaldes er altså første resultat af dette samarbejde.


Forskellen mellem den teknologi og den “patterned retarder” som LG / Vizio præsenterer, er at RDZ ikke nedsætte opløsningen på billedet til det halve som LG / Vizios, men det bliver vi meget klogere på, når vi får set teknologien på Samsungs stand.


I første omgang er det ikke forbrugerelektronik divisionen hos Samsung der kommer med teknologien, så forvent ingen nye TV med teknologien på CES 2011.


En ting der naturligvis kan bekymre, er om der lades op til en 3D format krig, som i sidste ende kan blive en trussel for 3D’s udbredelse ?


Selvom mange stadig mener at 3D er et “buzzword”, og det aldrig slår igennem, så vil der på CES 2011 blive kastet 3D produkter på markedet i et antal, der gør at vi nok ikke undgår, at skrive om mere 3D end vi måske forventer.


3D er i ligesom Tablets et af hovedtemaerne på årets CES.

Annonce:
Forrige artikelCES 2011: Lynhurtig Android-mobil fra LG
Næste artikelTjek: 3D blu-ray er på hylderne i USA?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.