Forside Indhold og distribution Film

Google: Musik og film hører hjemme i skyen


Amerikanerne kan nu nemmere få film over på Android-mobiler og -tablets med filmleje direkte i Android Marked.


Google: Musik og film hører hjemme i skyen


Amerikanerne kan nu streame musik og film fra skyen til deres Android-baserede tablets og smartphones. Uvist hvornår danskere får lov at lege med.


Det har i lang tid været lidt besværligt at få underholdning over på Android-mobiler, men nu gør Google det meget nemmere at have det sjovt på farten ? i alt fald hvis du bor i USA. Netgiganten har netop lanceret to nye tjenester, der gør det nemt at nyde film og musik på smartphones og tablets med Android.


Forleden kunne vi fortælle om leje af spillefilm i YouTube, og de helt samme film kan nu streames og downloades til Android-enheder via Android Marked. Priserne forbliver de samme, og du streamer filmene via 3G eller Wi-Fi. Skal du på en flyvetur uden adgang til internet, så kan du downloade filmene til den interne lagerplads og spille dem derfra. Lejeperioden er på 30 dage, og filmen skal ses færdig indenfor 24 timer at du er begyndt at se den.


Google er netop nu på vej med en app til Motorola XOOM, mens andre Android-tablets og smartphones må vente et par uger. Android-mobiler skal have version 2.2 eller nyere af operativsystemet for at virke med tjenesten.Music Beta by Google uploader hele din musiksamling til skyen, hvor du kan streame til webbrowsere og Android-enheder.


Hele din musiksamling i skyen


Musiktjenesten, Music Beta by Google (http://music.google.com/about/), er lidt anderledes. Her kan du ikke købe musik, men i stedet uploade hele din musiksamling til Googles servere i skyen. Herfra har du altid adgang til din musiksamling, enten via en kompatibel webbrowser eller Musik-applikationen i din Android-tablet eller smartphone.


Google har lavet programmer til både Windows og Mac, der hjælper med at uploade din musik til skyen, og programmet kan køre i baggrunden og automatisk uploade nye numre, du tilføjer til eksempelvis iTunes eller Windows Media Player.


Når numrene først er på Googles server i skyen streames de til dig med op til 320 kilobit per sekund, men lydkvaliteten vil altid prøve at matche hastigheden på din internetforbindelse. Hvis du vil have enkelte numre eller album lagret lokalt på mobilen, så har du også den mulighed. Smart til de stunder, hvor du ikke har adgang til Wi-Fi eller 3G-forbindelse.


Music Beta by Google er indtil videre en lukket betatest for amerikanske brugere. Filmene i Android Marked er pt. også kun tilgængelige for amerikanske brugere.

Annonce:
Forrige artikelMød Mads og Monopolet i Elgiganten
Næste artikelHitman genopstår
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.