Forside Nyheder

Nu er udlandstelefoni blevet billigere


 


Udlandstelefoni


Denne sommer er priserne, for brug af mobilen i udlandet, sænket efter nye EU krav. Men helt billigt er det fortsat ikke.


Da datoen rundede den 1. juli 2011 blev det billigere hvis du benytter din mobiltelefon inden for EUs grænser. I hele EU vil man fremover maksimalt betale 3 kroner og 26 øre i minuttet, hvis man ringer fra ens mobiltelefon hjem til Danmark.


Samtidig er prisen for at modtage et opkald mens du er i udlandet (inden for EU) højest 1 krone og 2 øre per minut. Det skriver Ritzau.


SMS prisen er også blevet lavere, Fremover koster det “kun” 1 krone og 2 øre at afsende en SMS-besked i udlandet.


 


Pas på data


Selvom priserne data også er blevet sat ned så skal man dog stadigvæk passe på datatrafikken.


EU har nemlig kun krævet, at teleselskaberne sænker den såkaldte engrospris, som er den interne pris teleselskaberne køber og sælger data til mellem hinanden.


Derved kommer de lavere priser ikke nødvendigvis forbrugerne til gode, og generelt er priserne for forbrug af data i udlandet stadigvæk chokerende høje, sammenlignet med normale danske datapriser.


Hos TDC, Telenor og Telia koster forbruget af 1 megabyte (MB) data indenfor EU 20 kroner., mens det hos teleselskabet 3 ”kun” koster 17,50 kr. pr. MB.


 Tips


Mobilsiden.dk har samlet fem af de mest almindelige spørgsmål og svar om brug af mobilen uden for landets grænser.


1. Fri SMS, fast pris på datatrafik og talepakker gælder IKKE i udlandet. Her afregnes der altid til udlandstakster, uanset abonnements-typen.


2. Det er er gratis at modtage SMS-beskeder på din egen mobil i udlandet. Men det koster i EU-lande (plus Norge og Schweiz) 1,02 krone pr. besked, at sende en hilsen hjem. I resten af verden er taksten 2,50 kroner. Modtagelse og afsendelse af MMS-beskeder koster omkring syv kroner per styk.


3. Det koster penge både at foretage og modtage opkald på mobilen i udlandet. Det koster op til 3,26 kr./min. at foretage opkald og op til 1,02 kr./min at modtage opkald. Uden for EU er prisen hhv. 8 og 4 kroner.


4. Kort- og GPS-funktionener i mobilen, som “Kort” i iPhone og “Google Maps” på Android-mobiler koster penge at bruge da kortmaterialet hentes via dataforbindelsen.


Uden for EU koster det udlandstakst at modtage opkald på telefonsvareren. Det koster også udlandstakst at ringe og aflytte beskederne. Hvis du opholder du dig i EU, Norge eller Schweiz opkræves du ikke for viderestilling til din voicemail.Kilde: mobilsiden.dk

Annonce:
Forrige artikelJuni top 10
Næste artikelProducenter forbereder lancering af iPad 3 og iPhone 5
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.