Forside Nyheder

TV 2 går HD


Kvægtorvet. Foto: recordere.dk


 


TV 2 i HD


Fra januar 2012 vil det blive muligt at se TV 2 i HD kvalitet. Bl.a. udsendes alle de store sportsbegivenheden, som OL, i HD.


Fra januar 2012 tilbyder TV 2 distributørerne ? og dermed en stor del af de danske tv-seere ? en HD-udgave af TV 2s hovedkanal, hvor en lang række af årets mest sete programmer kan ses i HD-kvalitet.


Dermed bliver det gigantiske sportsår 2012 ? med TV 2-transmissioner fra bl.a. OL i London, EM i fodbold, EM i herrehåndbold, EM i kvindehåndbold, Tour de France og Giro d?Italia med tre etaper på dansk grund.   
TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup. (Foto: Ricky Molloy/TV 2)
“Store sportsbegivenheder får en ekstra dimension, når de præsenteres i HD, og det er en stor glæde for mig, at vi kan tilbyde en lang række af årets største og mest populære tv-oplevelser i flot HD-kvalitet. Jeg er også glad for, at vi kan give dette nye og stærke tilbud i 2012, hvor TV 2s hovedkanal begynder at opkræve abonnement for kanalen”, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.


TV 2-direktøren siger, at TV 2 har prioriteret sine HD-tilbud til de områder, hvor HD har størst effekt, og hvor seeroplevelsen for danskerne dermed kan forbedres mest.


“Det betyder, at vi i 2012 satser på HD-tilbud inden for stor sport, underholdning, dansk fiktion og film. I 2012 vil TV 2-seere kunne følge det store underholdningsshow ?Voice ? Danmarks største stemme? i HD, og det samme vil være tilfældet for en ny dansk fiktionsserie, som TV 2 har på vej. Alle de spillefilm, vi kan skaffe i HD, vil blive vist i HD, og det gælder f.eks. cirka 40 af årets store søndagsfilm”, siger Merete Eldrup.


 


?Ægte HD? og ?opskaleret HD?


Sport, underholdning, film og serier er eksempler på programmer, der er produceret i HD, og som derfor kan udsendes i den bedste HD-kvalitet. Den øvrige del af sendefladen produceres i standard digital kvalitet (SD), og disse programmer kan derfor ikke vises i den supergode HD-kvalitet. Disse programmer vil blive udsendt i en såkaldt ?opskaleret? HD-version.


“Disse opskalerede programmer vil ofte opleves som værende lidt skarpere og lidt mere klare end den almindelige digitale kvalitet, når man har et fjernsyn, der kan modtage HD-signaler, og når man får sine tv-signaler fra en leverandør, der distribuerer HD-versionen af TV 2s hovedkanal”, siger TV 2s tekniske chef, Lars Esben Hansen.


 


Kilde: TV 2 presse

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.