Forside Indhold og distribution Musik

Spotify-konkurrent klar til 100 lande


Musik-streaming fra Spotify-konkurrenten Deezer kan være på vej til Danmark. De gør klar til at indtage 100 lande.


Franske Deezer leverer musikstreaming som Spotify og Wimp, og det er ikke utænkeligt at vi også snart kan nyde deres tilbud i Danmark. Ligesom Spotify kan de levere gratis musik betalt af reklamer.


Ruten til verdensmarkedet for musik streaming er dog anderledes for Deezer. Hvor Pandora, Spotify, Rhapsody og Lastfm har brugt kræfter på at erobre USA, så går Deezer i en bue udenom det marked. Årsagen er at USA netop er blevet et marked der er præget af høje omkostninger og en intens konkurrence.


Så Deezer går efter at forhandle licens-aftaler med pladeselskaberne for hele verden, minus USA og Japan.


De fortæller til Reuters at deres system nu er designet til at rulle ud i mere end 100 lande, og de kan ret hurtigt starte op i et nyt land. På listen over lande der står ligefor finder vi Tyskland, Italien, Spanien, Tyrkiet, Indonesien, Korea, Mexico og Brasilien.


Danmark er ikke på listen, men Deezer kan også være på vej hertil. Læs videre.


 


 Deezer er også klar med en del af den danske musik, selvom deres side ikke kan stave til Søs.


 


Stort musikbibliotek


Deezer har bygget en stor musiksamling med hele 13.000.000 numre, deriblandt også danske kunstnere. Et nærmere kig afslører dog også huller i forhold til dansk musik. Eksempelvis er der masser med Tommy Seebach, men intet med Rasmus Seebach.


Ligesom Spotify har de 3 typer af abonnementer. Det gratis, et mellem-abonnement til 5 euro (37,50 kroner) og et stort til 10 euro (75 kroner).


Det gratis abonnement begrænser sig til 5 timers musik lytning per måned, betalt af reklamer.


På de betalende abonnementer er der mulighed for højere kvalitet, ubegrænset reklamefri lytning mv. Og ofres det helt store abonnement får man også mobil-applikationer til smartphone og tablet samt muligheden for at streame via 3G.


Hvor Spotify kræver et Facebook login, har Deezer ikke tilsvarende krav. Der er dog muligt at logge på med Facebook også, men har man ikke Facebook – eller af andre grunde ikke vil bruge det sammen med Deezer – benyttes bare et almindeligt login.


 


 Deezer kan også levere musik på smartphone, tablet-computer og TV.


 


Mange enheder


Tænker du nu: Hvad med Sonos, Logitech, Android eller iPad ?


Bare rolig, de har det hele. Faktisk er deres portefølge endnu bredere end Spotify og Wimp. Tjek bare denne liste:  • Apple (iPhone, iPod Touch, iPad)
  • Androïd (HTC, Samsung, Archos, Acer,…)
  • BlackBerry (Curve, Bold, Storm…)
  • Nokia (N95, N96, N97…)
  • Windows Phone 7 (Mozart, Omnia 7…)
  • Samsung, Sony Ericsson’
  • Logitech
  • Sonos
  • Philips

Så med det store premium-abonnement til 70 kroner/måned er der de samme muligheder, som med Spotify til 99 kroner/måned, og lidt mere til.


 


  
Deezer har også App til smartphones. Musikken her virker dog kun med det store premium abonnement.


 


Ikke Danmark – endnu


Der er som nævnt intet nyt om Danmark endnu.


Men domænet deezer.dk er blevet reserveret d. 17/10. Det er dog ikke muligt at se om reservationen er foretaget af franskmændene eller en forudseende domænehaj.


Men at det er registreret 2 dage før Deezer melder ud, at de nu vil indtage verden, får os til at tro at det er dem.


Så må vi se hvornår de dukker op.


 
Annonce:
Forrige artikelBedste Dynaudio Sub til dato
Næste artikelAnmeldelse af iPhone 4S
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.