Forside Nyheder

Bekræftet: Nokia på vej med ny tablet                 Sådan forestiller en ukendt designer fra nettet sig en Nokia-tablet med Windows 8.Nokia er på vej ind på tablet-markedet – igen. Efter nogle fejslagne forsøg med bl.a. “Internet-tablet’erne” N810 og Nokia 770, er der denne gang mere alvor bag strategien.Det siger i hvert fald Nokias øverste design-chef, der til et finsk blad  indikerer, at han er personligt involveret i projektet med en tredjedel af sin arbejdstid. Han hedder Marko Ahtisaari, og til nyhedsmagasinet Kauppalehti Optio siger han, at han at tablet’en kommer til at være unik blandt de mange tablets, der prøver at vælte iPad’en af tronen. “Vi arbejder på sagen,” var Ahtisaaris primære kommentar.


Da Reuters opsnappede sagen, gik de Nokias PR-afdeling på klingen, der kun kunne svare med et “Vi følger tablet-markedet med interesse, men har ingen officielle udmeldinger lige nu.” Det er PR-sprog for: “Vores designchef har talt over sig, og nu følger der et internt opgør.”


Nokias CEO, Stephen Elop, har tidligere udtalt, at tablet-markedet er interessant for Nokia, men kun, hvis de kan finde en plads på markedet, hvor de adskiller sig fra resten af udvalget – og især iPad.


De fleste forventer, at Nokias nye tablet kommer til at køre Windows 8 i forlængelse af det samarbejde, finnerne har med Microsoft på smartphone-området. En lancering kan falde sammen med den officielle lancering af Windows 8 senere på året.

Annonce