Forside Indhold og distribution Spil features

Vi har testet PS Vita spillene, hvilke skal du have?


 


Med Sonys PlayStation Vita på gaden, skal der for alvor spilles. Vi har testet 10 forskellige spil.


Hvilke spil bør du investere i og hvilke skal du holde dig langt fra?


Siden Vitaens launch i Danmark den 22. februar har en del spil været inde og vende på redaktionens konsol. Herunder kan du læse mini-anmeldelser af 10 af dem.


  


Uncharted: Golden Abyss


Holder du af serien på PS3 eller er du bare tiltrukket af smukke spil med historie, humor og action, er Golden Abyss et must have til din Vita.


Uncharted: Golden Abyss er ikke lavet af Naughty Dog, men de har bistået med råd og vejledning under udviklingen. Dette betyder at Golden Abyss er et spil fuldt på højde med forgængerne.


Ok, historien er måske ikke helt i top, men til gengæld er Vitaens spændende funktioner indraget på smuk vis. Uncharted: Golden Abyss byder endvidere på et sandt overflødighedshorn af skjulte skatte, som man kan bruge lang tid på at finde i de adskillige kapitler, der i øvrigt kan spilles uafhængigt af hinanden når historien er gennemført.


 Karakter: 9/10


 


 


 


 


FIFA Football


Wau, FIFA 12 på den håndholdte, er det første man tænker når FIFA Football startes op. Vitaen viser, hvilket kraftværk den  vitterlig er når de 22 spillere, dommere, samt store stadions fulde af tilskuere fyrer op for fodboldunderholdningen.


Som voldsomt begejstret FIFA 12 spiller, må jeg dog skuffe fans af serien en smule, da FIFA Football trods alt ikke kan leve helt op til FIFA 12´s genialitet. Således er gameplayet mere FIFA 11, hvor i sær det taktiske forsvar vi fik med FIFA 12 er udeladt til fordel for det gamle forsvarssystem. Spillerne bevæger sig heller ikke lige så intelligent som i FIFA 12.


Når det så er sagt, er FIFA Football stadig et super spil, der sagtens kan æde adskillige af dine aftener i selskb med Vita. Managermode, Be af Pro og online, det hele (på nær Ultimate Team) er at finde. Onlinedelen byder dog ikke på samme turneringsstrukur som i FIFA 12, men “kun” et ranglistesystem som vi havde før i tiden.


Trods enkelte kritikpunkter, er FIFA Football stadig det bedste fodboldspil til en håndholdt nogensinde.


Karakter: 8/10


 


 


 


 


Wipeout 2048


Personligt har jeg aldrig været fan af Wipeout serien…lige indtil nu. Wipeput 2048 er sammen med Uncharted Golden Abyss det spil du smækker på når venner og familie skal se hvad din Vita kan levere.


Hæsblæsende ræs, lækre våben, flydende baneopbygning og pumpende musik gør at Wipeout i den grad er værd at bruge tid på. Som det eneste launch-spil tilbyder Wipeout Cross-play, hvilket betyder at du kan spille mod PS3 ejere af spillet Wipeout HD.


Det fungerer fint og man kan kun glæde sig til at fremtidige Vita-titler får samme funktion. Wipeout 2048 bringer ikke noget nyt til bordet, udover at det altså foregår på en håndholdt, og det vel at mærke på smukkeste vis.


Kan klart anbefales til folk med fart i blodet.


Karakter 8/10


 


 
 


Virtua Tennis 4


De Virtua Tennis udkom til PS3 fik det hug for at være for ensformigt og med en uinteressant karrieredel. Desværre er Vita udgaven en tæt på identisk version. Vitaen mange styringsmuligheder bruges stort set ikke og gameplayet er heller ikke blevet mere udfordrende.


Dog er det mere acceptabelt med en ensformigt gameplay, hvis man kun bruger sin Vita på farten og i kortere perioder ad gangen. VT4 er flot af se på, faktisk fuldstændig ligeså flot som på hjemmekonsollerne, men det mangler altså stadig noget mere nerve og sjæl.


Karakter: 6/10


 


 
 


F1 2011


En ganske flot gengivelse af sporten, samt det tidligere spil til PS3. Komplet 2011 sæson, men træning, tidskørsler, løb og hvad der ellers hører til en formel 1 sæson.


Styringen er fornuftig, tempoet højt og grafikken kun en smule mere nedtonet end i PS3 versionen. F1 er et spil der henvender sig til fans af sporten og er du dette, vil F1 2011 formentlig tilfredsstille dig.


Du skal dog ikke forvente nye spændende tiltag i Vita udgaven.  


Karakter: 6/10


 


  


Modnation Racers


Burde vel egentlig have været Sonys svar på Mario Kart. Desværre når Modnation Racers aldrig samme niveau.


Du kan selv lave baner, hvilket helt klart er spillets stærkeste side. Banerne laves med at tegne på Vitaens skærm, ligesom man legende let kan smide rundt med bygninger, broer, bjerge og hvad man ellers ønsker at banerne skal byde på.


Selve løbene har desværre store problemer med at holde tempo, hvorfor der ikke skal ske ret meget på skærmen før tempoet daler drastisk. Dette ødelægger fornøjelsen.


Karakter: 4/10


 


 
 


Unit 13


Endelig kan vi spillet FPS spil på en håndholdt. Unit 13 byder på en lang række enkeltstående missioner, der kan spilles alene eller som Co-op. Styringen er god og den højre analogpind er guld værd.


Desværre er spillet ikke særlig pænt grafisk og niveauet er ikke højere end at det sagtens kunne køre på en tablet eller mobiltlf. Det der alligevel redder Unit 13 er dens styring som i den grad har været savnet på en håndholdt.


Karakter: 7/10


 


 


 


 


Everybodys Golf


Hvis du holder af de tidligere Everybodys Golf spil, vil du også kunne lide det på Vita. Hader du den japanske musik, ideen om at børn spiller golf og at din caddie er omkring 13 år, ja så vil du også hade det på Vita.


Sagt med andre ord så er Everybodys Golf på Vita præcis som det plejer, både på godt og ondt.


Karakter: 7/10


 


 
 


Little Deviants


En titel sat i søen for at vise Vitaens mange funktioner og muligheder og set i det lys gør spillet hvad man kan forvente.


Little Deviants byder på en lang række minispil, nogle sjove, andre ikke men fælles for dem at de henvender sig mod den yngre Vita-gamer (fra omkring 5 år) og jeg tror faktisk at børnene vil more sig udmærket med Little Deviants.


Karakter: 7/10


 


 
 


Rayman Origins


Lad mig henvise til den tidligere anmeldelse af PS3 versionen her . Vita udgaven fortjener præcis samme flotte ord og er et bragende godt platformsspil.


Man kan ikke længere spille flere samme på samme bane, men det betyder egentlig ikke ret meget grundet den mindre skærm. Eneste brug af Vitaen funktioner er at du kan zomme ind og ud på banerne ved hjælp af 2-finger pinch som vi kender det på mobiler og tablets.


Rayman Origins er fremragende.


Karakter: 9/10


 

Annonce