Forside Nyheder

Den nye iPad er faktisk plan B


Der er en grund til, at den nye iPad er tykkere og tungere; Apple kunne ikke få fat i sin foretrukne skærmteknologi.

 

Apples tredje iPad er et Plan B-produkt, siger ekspert. Det oprindelige design var tyndere, lettere og havde et mindre batteri.

Den nye iPad har solgt fantastisk godt, og Apple tjener milliarder på salget. Men selvom skærmen er lækker, grafikken hurtigt og det mobile bredbånd suger massevis af megabit ned, så føles maskinen stadigvæk “forkert.”

Den er nemlig tykkere, tungere og længere tid om at lade op end forgængeren, og det er yderst sjældent at Apple lancerer produkter, der er ikke laver fremskridt på disse områder, for slet ikke at tale om tilbageskridt.

Skal vi tro denne artikel fra CNET, så er den nuværende iPad da også en Plan B, som Apple oprindelig håbede man aldrig behøvede lancere.

Oprindeligt så var Apple ude efter at bruge en skærmteknologi kaldet IGZO fra Sharp. IGZO-teknologien tillader nemlig den høje skærmopløsning uden behovet for stærkere LED-bagbelysning. Problemet var bare, at Sharp ikke var helt klar med teknologien.

Derfor var Apple nødt til at kigge i retning af Samsung, og benytte eksisterende teknologi, der desværre kræver stærkere bagbelysning og dermed også bedre batteri. Resultatet er iPad 3, der er tykkere, tungere og proppet med et kæmpe batteri.

Regn derfor med, at når du ser den nye, nye iPad (altså iPad 4), så skrumper den igen ned til eller under størrelsen for iPad 2.

Annonce