Forside Nyheder

iPhone og iPad får måske alligevel en stylus-pen


Det var noget af en overraskelse, der ventede de journalister, der følger patenternes vej gennem systemet, da de stod op i morges. Blandt de mange patenter, der hele tiden bliver søgt hos det amerikanske, officielle patentkontor USPTO, lå der en ny fra Apple.


Det er der sådan set ikke noget nyt i, Apple søger patenter hele tiden.


Men denne gang søger Apple patent på en intelligent Stylus-pen, der kan bruges på f.eks. en iPhone eller en iPad. Ifølge patentansøgningen er pennen optisk, og kan ud over at registrere og genkende, hvad du skriver eller klikker på, også vurdere, hvor hårdt, du trykker. Det sidste skal bruges til at tilgå forskellige funktioner, afhængig af, hvor meget pres, du lægger på skærmen.


Apple har ellers haft en kraftig politik imod penne, når det kommer til deres brugerinterfaces. I 2010 sagde Steve Jobs endda ved præsentationen af iOS4, at “hvis man bare ser en stylus, så har producenten fejlet.”


Men måske har Samsungs succes med Galaxy Note, der har solgt fem millioner eksemplarer på fem måneder, og som blandt kan bruges med en intelligent pen, fået firmaet til at skifte mening. Eller også er de bare ude på at starte endnu patentkrig mod Samsung.


 

Annonce