Forside Nyheder

Vi har prøvet Google Nexus 7


 


Recordere har fat fingrene i – eller rettere på – den nye tablet fra Google. Det er en let, lille sag, der generelt imponerer, også selvom der er et par røde flag, der kræver nærmere undersøgelse.


Så har Recorderes udsendte på Google I/O haft fingrene i Googles nye tablet, Nexus 7.


Efter en nyheds- og actionsspækket keynote, hvor Google-stifteren Sergey Brin også lige havde et par mennesker til at hoppe ud af en zeppeliner og skydive ned til Moscone Center, var der kø til de mange stande, hvor Nexus 7 var installeret. Men vi fandt et fjernt hjørne og fik et meget kort førstehåndsindtryk.


Det første, der skal roses ved Nexus 7 er den fysiske form. Hvis man er glad for syvtommer-tablets og ikke absolut skal bruge 10 tommer til pølsefingrene, hvilk man sætte pris på Nexus. Dens vægte på 340 gram er tæt på halvdelen af en iPads, og det kan mærkes.


Selvfølgelig er skærmen også mindre, men ligesom med e-readere som Kindle, får man ikke fornemmelsen af, at ens hånd er ved at falde af, hvis man ligger og læser eller surfer på den i et par timer i sengen. Det hjælper også, at bagsiden er lavet i noget læderimitation, der er nemt at holde fast på.


 


 


 


Det næste indtryk, der kommer væltende, er skærmen. 1280 x 800 pixels gør sig godt på syv tommer, og skærmen står knivskarpt og med masser af lysstyrke. Farvedybde og skarphed kan naturligvis ikke måle sig med Retina-skærmen på den nye iPad, men i forhold til Nexus 7s direkte konkurrenter – især Amazons Kindle Fire – er der ret stor forskel i Nexus’ens favør.


Filmafspilning fungerede også fint, omend farverne her virkede lidt matte. Det kan dog skyldes alt fra måden, filmen er encoded på til indstillinger, vi ikke havde tid til at lege med.


Og Jelly Bean ER hurtigere og mere glat end Ice Cream Sandwich, ganske, som Google-folkene lovede ved konferencen.


Responsivitieten ved tryk på skærmen er fin, og det virker som om, Google endelig er ved at få has på den lille forsinkelse mellem tryk og handling, som altid har plaget Android.


 


 


 


Men den egentlige test skulle stå på webbrowseren. Især fordi Chrome er standardbrowser i Jelly Bean på Nexus 7, så det burde jo give en virkelig god oplevelse.


Men førstehåndsindtrykket her var ikke overvældende. Det virker som om, Chrome hakker noget, når man scroller op og ned på websiden, og zoom samt rendering af websiten foregik langsommere end man kender det fra f.eks. iPad. Igen – dette kan have mange årsager, og vil kræve en nærmere sammenligning med f.eks. den nye version af Firefox til Android, for at kunne sige, om det blot var et særligt tilfælde, eller et decideret problem.


Vi forventer at få udleveret en Nexus 7 her på konferencen, som vi så vil teste mere gennemgående senere.

Annonce