Forside Nyheder

Sony Mobile flytter hovedkvarter til Japan, fyrer 1000 i Sverige


Et billede fra dengang mobil-virksomheden endnu hed Sony Ericsson. Foto: Google Streetview


 


Det tidligere Sony Ericsson bliver nu delvist slagtet i Sverige. Hovedkvarteret flyttes til Japan, og omstruktureringerne efterlader 1000 uden job.


Sony omorganiserer virksomheden, og ændrer på organisationen for udviklingsafdelingerne i Tokyo, Beijing og Lund i Sverige. Sidstnævnte bliver hårdt ramt af omlægningerne og må vinke farvel til 1000 ansatte.


Sony Mobile flytter hovedkvarteret fra Lund til Japan, og samtidig nedlægges en række konsulentjobs i Sverige.


“Sony har identificeret den mobile forretning som en af ​​sine kerneforretninger og Xperia? smartphone portefølje fortsætter med at vinde momentum, med kunder og forbrugere over hele verden, fortæller Kunimasa Suzuki, President og CEO for Sony Mobile i en pressemeddelelse og fortsætter:


“Vi fremskynder integration og konvergens med den øvrige del af Sony-koncernen. Vi fortsætter med at styrke vores tilbud, og via en mere målrettet og effektiv operationel struktur bidrage til at reducere omkostningerne i Sony Mobile, samt forbedre “time to market” for nye produkter.”


Nedskæringerne i antallet af ansatte sker i tiden frem til marts 2014.


Der er ca. 15.000 ansatte i Sony Mobile globalt set. Afdelingen i Lund fortsætter som en udviklingsafdeling.

Annonce