Forside Nyheder

Regeringen vil have frit TV-valg


Første TV fra B&O. Siden er der sket en stor udvikling indenfor TV, både apparater og indhold.


 


Her er regeringens udspil til friere konkurrence på TV-markedet: Frit valg af TV-distributør og frit valg af TV-kanaler.


Regeringen vil have fokus på øget konkurrence i Danmark. Blandt de brancher der er i fokus er tv-markedet, altså salg og distribution af TV-kanaler.


Står det til regeringen skal det være muligt frit at vælge imellem de enkelte TV-kanaler som et suplement til at købe TV-kanalerne i pakker. Samtidig skal det også være frit hvorfra man henter de TV-kanaler, og hele det marked skal nu undersøges.


TV-stationer og TV-distributører har frem til og med 2013, til at få ændret på forholdene.


“der skal gives bedre mulighed for at købe tv-programmer enkeltvis.” står der i oplægget, og “at der i løbet af 2013 tages stilling til, om udviklingen på markedet selv i tilstrækkelig grad har løst problemerne”.


Hvad angår frit valg af TV-distributør er oplægget dog mere vagt formuleret. Det skal undersøges nærmere, for et frit valg må ikke betyde øgede udgifter for den enkelte lejer/andelshaver.


Og netop det med øgede priser for TV-kunderne er ofte argumentet mod, når der tales om total valgfrihed. At TV-kanalerne bliver dyrere, når der er færre til at betale for dem. At TV-distributionen bliver dyrere, fordi de tekniske løsninger i eksempelvis etageegendomme skal bygges om. At det bliver dyrere for den enkelte lejer/andelshaver, når der ikke kan indgås en samlet fælles aftale.


YouSee annoncerede forleden at de vil indbyde parterne til en forhandling om mere frit TV-valg.


Læs regeringens udspil på TV-området her

Annonce