Forside Nyheder

Første kig på Sony Xperia V


Sony Xperia V har runde hjørner og frontglas kant til kant. Ligger godt i hånden.


 


Indledning


Android 4 og fuld 4G-dækning, støv og vandtæt, pænt design. Sonys nye flagskib smartphone er på testbænken.


Kom til Kiruna i Lapland, vi vil gerne vise jer vores nye smartphone, under forhold der kan udfordre den. Nogenlunde sådan lød den invitation fra Sony, der fik os til at pakke kufferten og drage mod det kolde snefyldte nord.


Kiruna er en driftig mineby der ligger 200 km nord for polarcirklen. Stedet er kendt for sin vildmark, og de mange tilbud til turister i den forbindelse. Det er også her at ICEHOTEL, hotellet bygget af is og sne, åbner hver vintersæson efter at have været bygget op på ny.


Den smartphone som Sony gerne ville vise os var Xperia V, deres nye flagskib-telefon med 4G og Android 4.


 Følg guiden for tilslutning, og telefonen er klar til brug på sekunder!


 


Stænk- og støvtæt


Xperia V adskiller sig fra mange af konkurrentere ved at være stænk- og støvtæt. Faktisk overholder den kravene i det der hedder IP55 / IP57, som bl.a. betyder at den kan tåle at være under vand, i op til en halv time ned til en meters dybde.


Ikke kun kan den tåle at blive brugt i regn og sne, den kan også betjenes i regn og sne. Selv om skærmen er våd, kan den stadig fungere som smartphone.


Men det er ikke en rå håndværker-mobil. Det er en pænt designet smartphone, der bare er bygget til at kunne bruges udendørs i al slags vejr. Prøv lige det med en iPhone, har dens fugtsensor først været aktiveret , så ryger reklamationsretten hos Apple.


 En snedrive er ingen udfordring for Sony Xperia V.


 


Derfor Lapland


Det virker måske skørt at rejse helt til Lapland blot for at teste en mobiltelefon. Men det skulle nu engang vise sig ideelt til formålet. Klimaet på denne tid af året er sne og frost, der lå 20 cm sne og temperaturen svingede fra 1 grad til minus 22 grader.


Vi fik lejlighed til at prøve telefonen under disse for en smartphone mere ekstreme forhold. Og vi skal hilse at sige at svenskerne forstår at fyre op i en hytte, så telefonen fik sig også nogle ture fra frost til hed pejsevarme, ind i varmen og ud i kulden, ind i varmen og ud i kulden. Nok til at danne rigeligt med kondens, noget som også kan være en udfordring for moderne smartphones.


 Ishotellet (bagerst) åbner først om 14 dage, så det var en arbejdsplads endnu.


 


Ishotellet


ICEHOTEL var ikke åbent endnu. De var igang med at bygge det, men vi fik et kig indenfor i de kolde omgivelser.


Værelser, hotellets bar, skulpturer og isblokke. Minus 5 grader, men ikke noget der generede Xperia V.


I er velkomne til at udfordre den lidt, sagde Sony. Så Xperia V fik en ekstra tur i snedriverne, uden at det lod til at påvirke dens funktioner.


Iskold, og dryppende af sne, blev den halet indenfor i 25 grader. Stadig ingen tegn på svigt. Godkendt til ishoteller!


 Slædetur, video optaget på en Sony Xperia V


 


Kong Vinter


Næste udfordring. Hundeslædetur ud i vildmarken. Vi var klædt på med termotøj og støvler, for at kunne holde varmen, mens Xperia V måtte nøjes med sit sædvanelige “dress”. En “nøgen” smartphone uden beskyttende covers, strømper, plasticposer, varme lommer eller anden form for beskyttelse.


Afsted gik det over stok og sten, igennem skove, over frosne elve, og Xperia V lod sig ikke påvirke. Godkendt til hundeslæde!


Senere skulle det vise sig at den også blev godtkendt til vildmarks-camp, flere hundeslæder og snescootere. Ja, denne smartphone skulle vise sig at være imponerende hårdfør, vi kan kun konkludere:


Sony Xperia V er godkendt til Kong Vinter!


 Her er vores test-eksemplarer bogstaveligt talt lagt på is. Men den virker stadigvæk.


 


Design


Design er jo altid en smagssag, men jeg syntes at Sony Xperia V er en flot telefon. Den store sorte skærm går stort set kant til kant, med kun en lille del af rammen synlig.


Man skal dog lige vænne sig til at stikkene til lader (micro USB) og AV sidder bag små klapper. Men det har selvfølgelig været nødvendigt, for at kunne gøre telefonen vandafvisende som beskrevet i indledningen.


Bagsiden er udført i et “skridsikkert” matriale.


 


 Billede taget med Sony Xperia V


 Billede taget med Sony Xperia V


 Billede taget med Sony Xperia V


 


Dual core CPU


De skarpsindige læsere, der starter med at studere specifikationer, har sikkert allerede opdaget  at dette er en dual core CPU, og ikke quad core som jo er det nye sort.


Men da de første prototyper af Sony Xperia V blev vist frem på IFA-udstillingen i Berlin for nogle måneder siden, der gik gutterne fra techblogs som GSMarena strakts igang med at lave benchmarks.


Konklusionen blev at Sony Xperia V, på det tidspunkt, var hurtigere end alle de quad core smartphones der var på markedet. Så konklusionen blev at der ikke er lighedstegn imellem en hurtig CPU og antallet af kerner, en dual core kan sagtens banke quad core på rå hastighed.


 Bagsiden på Sony Xperia V runder svagt.


 


4G – i Danmark!


Sony Xperia V er en 4G smartphone. Ikke en halv 4G, eller en kvart 4G, men en fuld 4G telefon.


Det betyder at den understøtter alle de frekvenser der benyttes til 4G i Danmark nu og i nær fremtid. Så 4G virker hos “4T” operatørene: Telia, 3 (Tre), Telenor og TDC.


Til testen af Xperia V anvendes 4G udlånt af Telia.


 Sony Xperia V virker som den helt rigtige smartphone til skituren. 


 


Førstehåndsindtryk.


Flagskibet Sony Xperia V virker som en gennemført smartphone, der sender det tidligere Sony Ericsson (nu Sony Mobile) tilbage på smartphone-markedet, med et bud der godt kan gå hen og blive en julesællert.


Norden er det første område der får denne telefon til salg, og alle de store teleselskaber får den på hylderne i næste uge. Til en pris af ca. 4.300 kroner uden abonnement, og med mulighed for tilskud sammen med et abonnement, kan den være et attraktivt alternativ.


Det tiltaler mig at den ikke er en “mursten”. Den 4,3″ store skærm placerer den størrelsesmæssigt i samme klasse som iPhone 5.


For dem med hang til de større telefoner annoncerede Sony også en storebror, Xperia T, på IFA. Nogenlunde samme indmad, men med en større skærm. Denne model kommer dog ikke til Norden, så Xperia V er årets model i det øvre segment.


 Sony Xperia V efterlader et godt førstehåndsindtryk.


 


En naturlig oplevelse


Hvis denne telefon bare blev testet på et kontor i Danmark, hvor anmelder gik en tur i området for at tage lidt billeder og video, så ville det ikke være synligt hvad denne smartphone egentlig kan, i forhold til udelivet. I det lys virker det helt rigtigt set af Sony, at hive os en tur til Lapland.


Vi fik set en smartphone der kan noget ekstra, en telefon man ikke behøver være så øm overfor. Den efterlader et indtryk af, at være en telefon der kan fortsætte, efter at de fleste andre har givet op.


I Japan er der størst efterspørgsel på telefoner af denne type, grundet naturkatastroferne med tsunamien i frisk erindring. Nu kommer teknologien også i stigende grad os andre til gode, og selv om ingen måske lige forventer at ende midt i en naturkatastrofe, så føles det ganske rart med en telefon der bare kan bruges i regnvejr, i snevejr, i badekaret, i køkkenet, ved poolen osv. uden at man behøver være agtpågivende.


 


Annonce