Forside Indhold og distribution Musik

Koda vil have penge fra YouTube


 


Koda ser YouTube som en tjeneste for musikstreaming, og vil have dem til at betale for afspilning som øvrige tjenester på nettet.


Mange ser nok mest YouTube som et sted for videoer, nogle professionelle andre ren hjemmevideo. Men flere og flere bruger også tjenesten til musik, og det vil Koda nu have royalties for. Altså så YouTube betaler for hver afspilning af dansk musik. 


“Det er et faktum, at YouTube er en kæmpe spiller på musikmarkedet”, lyder det fra Koda, som fortsætter:


“Vi har længe forsøgt at få en aftale i hus med YouTube, men vi må konstatere, at det endnu ikke er lykkedes. Derfor tilbyder vi nu YouTube en midlertidig opstartsaftale, for at sætte skub i forløbet.”


Kodas nyeste undersøgelse viser, at 3 ud af 4 danskere bruger YouTube som musikkanal. Det er mere end dobbelt så mange brugere end den største licenserede streamingtjeneste har herhjemme. YouTube er desuden den hurtigst voksende musikkanal på nettet. Og forbruget er steget hele 12 pct. alene siden årets indgang.


Koda har igennem to år forsøgt at få en aftale på plads med YouTube, og har nu tilbudt streaming-tjenesten en midlertidig aftale mens forhandlingerne fortsætter.

Annonce