Forside Nyheder

Både Apple og Samsung taber i retten i USA


Den efterhånden småberømte dommer Lucy Koh, der sidder med den amerikanske del af patentkrigen mellem Samsung og Apple, har lagt to kontroversielle afgørelser på bordet. En, der går Apple imod, og en, der går Samsung imod.


Samsung havde forsøgt at få den oprindelige retssag til at gå om på grund af juryformandens angivelige partiskhed i sagen. Dette nægtede Lucy Koh at give sydkoreanerne. De har dog stadig mulighed for en appelsag.


Omvendt havde Apple forsøgt at få forbudt salget af 20 af de Samsung-produkter, der er omfattet af den oprindelige retssag, og det ville have lammet Samsung på det amerikanske marked. Den glæde nægtede Lucy Koh Apple.


Dommerens argument var, at selvom Samsungs patentbrud måske havde taget markedsandele fra Apple, havde de ikke gjort det umuligt for Apple at sælge deres varer. Og derfor får de lov at blive. Indtil videre skal Samsung stadig betale over en milliard dollar i kompensation til Apple.

Annonce