Forside Nyheder

Apples kvartalsregnskab er en lillebitte skuffelse


Apple fremlagde onsdag aften deres kvartalsregnskab, hvilket bød på både gode og dårlige nyheder.


Der er stadig tale om astronomiske beløb, så Apple skal nok klare sig. Og salgstallene for iPhone og iPad er stadig imponerende. Men teknisk set er Apples kvartalsregnskab en lille skuffelse, for samlet set var omsætningen lige under, hvad aktieanalytikerne på Wall Street havde forventet.


Apple har i deres 1. kvartal af regnskabsåret 2013 (som er fjerde kvartal af 2012, og som dermed indeholder det vigtige julesalg) omsat for 54.5 mia. dollar, eller ca. 310 mia. kroner med dagens dollarkurs. Bare for at have noget at sammenligne med, var Danmarks bruttonationalprodukt i 2012 ca. 1840 mia. kroner ifølge Børsen.


Der har været rygter fremme om, at der er mindre efterspørgsel på Apples iPhone for tiden, og at Apple derfor har måttet afbestille en hel del af dem hos producenten Foxconn. Men det kunne ikke mærkes i julekvartalet, hvor der blev solgt 47,5 millioner iPhones, og det er flere end nogensinde.


iPad-salget eksploderede til gengæld i kvartalet, formodentlig ikke mindst på grund af den nye iPad Mini. Antallet af solgte iPads skød op fra 15 millioner til 22,9 millioner henover de tre måneder.


Ifølge regnskabet kommer mere end en tredjedel af Apples omsætning fra USA.

Annonce