Forside Nyheder

Japanerne tester ny 5G-teknologi


Knapt havde vi skrevet om EU-kommissionens forsøg på at komme forrest med en standard og implementering for 5. generation af mobildata-teknologi, før japanerne kommer og ødelægger det hele.


Den store, nationale mobiludbyder NTT DoCoMo har allerede lavet tests med en ny mobildata-teknologi, der skulle lægge både LTE og LTE Advanced i støvet efter sig. Hastighederne var helt oppe at runde 10 Gbps.


Dette skete imidlertid på 11GHz-båndet, som ligger vel udenfor de spektrummer, mobiltelefoni arbejder med i dag. NTT DoCoMo har dog meddelt, at den erfaring, de vil høste med disse tests, gerne skulle kunne gøre dem i stand til at opnå samme hastigheder på 5GHz.


Ifølge teleselskabets pressemeddelelse er det første gang, det er lykkedes at komme op på så hurtig en hastighed via et mobilnet.


Du kan læse mere her, hvor du også kan finde flere detaljer om selve eksperimentet. Vi ved, at der er en hel del mobiltech-kyndige brugere på Recordere, og det kunne være sjovt at høre, hvad I synes. Så giv endelig lyd i kommentarsporet.

Annonce