Forside MWC MWC 2013

MWC 2013: Større udstilling, færre nyhederGalleri: Mobile World Congress 2013. Fotos: recordere.dk


 


Årets mekka for mobile enheder, Mobile World Congress i Barcelona, bød i år på en større udstilling med færre nyheder.


I takt med at smartphones og tablets er blevet en naturlig del af hjemmets elektronik, der har en fagudstilling som MWC (Mobile World Congress) fået større betydning.


Det betød helt konkret at udstillingen var vokset ud af sine vante rammer, og måtte flytte til noget nyt og større. Så området omkring gaden Palau Nacional, med de to tårne der var vartegn for MWC, var skiftet ud med det moderne messecenter Fira Gran Via der ligger omgivet af Barcelonas skyskrabere en 5-6 km udenfor centrum.


De nye omgivelser betød at udstillingen fik mere plads at brede sig på, så der blev plads til flere udstillere og større stande.


 


De store svigtede MWC 2013


Hverken Microsoft eller Google havde prioriteret Mobile World Congress i år, og blev væk. Mange af de øvrige fulgte trop, og undlod de store nyheder.


Sony havde allerede annonceret deres nyheder (Xperia Z og Tablet Z) på CES tilbage i januar. LG var klar med deres Optimus G for et par uger siden. HTC annoncerede deres HTC One i sidste uge, og Samsung venter med Galaxy S IV til midt i marts.


Nokia havde valgt MWC til at præsentere nyheder, men skuffende for flere var der kun blevet plads til lav- og mellemklasse produkter denne gang.


Så på nyhedsfronten blev det ASUS (med deres Padphone) og Huawei (med Ascend P2) der trak forrest.


Det der vil stå tilbage i erindringen om MWC 2013 er: “Større udstilling, færre nyheder”.


Annonce