Forside Nyheder

Nyt HD-studie til Nyhederne på TV 2


Det nye studie er en kombination af storhed og glans, krydret med søljer og munkesten.


 


TV 2 tager et nyt HD-studie i brug senere her i april måned, med ny teknik i afviklingen.


Nyhederne på TV 2 tager senere i april et helt nyt HD-nyhedsstudie i brug på Kvægtorvet i Odense, og det bliver et studie, som på samme tid viser storhed og er en arbejdende redaktion.


Bag selve indretningen står studiedesigner Simon Jaco, der også har lavet nyhedsstudier til tv-giganter som BBC, Al-Jazeera og Sky ? men også de eksisterende studier til Nyhederne og NEWS på TV 2.


Studiet er indrettet med respekt for det over 100 år gamle kvægtorv i Odense bl.a. med søjler og munkesten i studiet, og træ omkring storskærmene. Gæster på TV 2 vil kunne følge udsendelserne direkte fra midtergangen igennem glasvægge.


En stor nyskabelse i nyhedsstudiet er den rundede og 11 meter lange HD-storskærm. Skærmen har krævet en helt særlig opspænding, for at undgå de striber imellem de forskellige billedfelter.


Det nye nyhedsstudie rummer også et nyt HD-vejrstudie og en udendørs vejrgård, hvorfra Vejret på TV 2 kan sende flere daglige vejrudsigter.


Der tages en ny teknologi og mere automatisering i anvendelse i det nye studie, og denne type afvikling kan frigøre kræfter til andre formål, bl.a. det kreative arbejde. Teknologien, som bl.a. styrer kameragange og -indstillinger, benyttes allerede i dag på f.eks. TV 2 NEWS.


 


Kilde: TV 2

Annonce