Forside Nyheder

Her er telefonen, der giver dig god samvittighed


Hvis du ikke vil støtte selskaber, der producerer deres smartphones under usle forhold, så er en ny, crowdfunded smartphone måske telefonen for dig.


Fairphone er nemlig så vidt som muligt lavet af materialer, der ikke er frembragt under uetiske forhold og du giver endda penge til et godt formål, når du køber den. Tre Euro ud af de ?325, som telefonen koster, går til et ghanesisk program, der er med til at udrydde affald fra forbrugerelektronik.


A propos affald, så lover folkene bag Fairphone, at de vil finde en løsning til at sende din Fairphone til genbrug, når du er færdig med den.


Hvis man har set dokumentarfilm som danske Frank Piasecki Poulsens ?Blood in the Mobile?, ved man at bl.a. tin og titanium der bruges i de fleste tilgængelige smartphones i dag, ofte kommer fra miner i DR Congo, der benytter sig af børnearbejdere og i det hele taget ikke er specielt etiske anlagt.


Hos Fairphone er der sat navn på minerne, der ifølge folkene bag er ?konfliktfri? ? og samtidig arbejder Fairphone-folkene konstant med fabrikken i Kina, der samler Fairphones, om at sikre medarbejderne ordentlige forhold.


Fairphone er et crowdfunding-projekt, men de første 5000 enheder er allerede solgt på forhånd. Du har stadig en uge til at sikre dig en af de første modeller, der er en speciel Limited Edition-version på http://www.fairphone.com/.


Der er dog ikke tale om en telefon med revolutionerende specifikationer: skærmen er på 4,3 tommer med qHD-opløsning, kameraerne er på hhv. 8 og 1.3 MP, der sidder en quadcore CPU i et Mediatek 6589-chipset ombord og den har ikke LTE.


Men Fairphone har til gengæld en af de bedste funktionaliteter på markedet: God samvittighed.

Annonce