Forside Nyheder

Microsoft var tæt på at købe Nokia i sidste måned


Microsoft har ikke bare vist interesse for at købe Nokia. Der har også været reelle forhandlinger i gang om en overtagelse.


Så sent som i sidste måned skulle Microsoft og Nokia ligget i forhandlinger om en handel, der ville sætte Nokia i selskab med Skype og Microsofts andre, nylige opkøb.


Det er interessant for Microsoft at købe Nokia, dels for at få deres egen mobilhardware-produktion under paraplyen og dels på grund af Nokias mange patenter. Men den tredje grund er måske den vigtigste: Microsoft har en overordentlig stor pose penge liggende fra deres europæiske divisioners overskud. Og hvis disse penge skal bruges i USA, skal der først betales amerikansk skat af dem.


Bruger de dem i stedet i Europa til at købe virksomheder med, går disse udgifter bare ind i det store regnskab, og det skal have været en af motiverne for at købe Skype, der havde base i London på det tidspunkt. Og siden Nokia stadig er finsk vil Microsoft kunne benytte samme teknik.


Det er to kilder, som Wall Street Journal har talt med, der afslører at forhandlingerne har været helt tæt på at lykkes, inden de faldt fra hinanden på grund af prisen, Nokia krævede.


Der har gået rygter i branchen om at Nokia-chefen Stephen Elop, der oprindeligt arbejdede i Microsoft, slet og ret havde kørt Nokias værdi i sænk for at Microsoft kunne overtage dem. Men nu, hvor Nokia har det langt bedre økonomisk og begynder at få succes med Lumia-serien, er disse rygter nok lagt til ro.


Eller også fik Elop bare mere held i sprøjten, end han havde forventet.

Annonce