Forside Nyheder

dr.dk får undertekster
Nu er der også kommet undertekster på dr.dk, og blandt andet på Store Nørd. Foto: DR 


Nu begynder TV-programmerne på DRs net-tv også at få tekster for hørehæmmede.


Danmarks Radios net-tv har ikke hidtil haft undertekster, selvom programmerne oprindeligt blev sendt med undertekster i fjernsynet. Men det ændres der på nu, som et tilbud til de op mod 800.000 danskere, som døjer med nedsat hørelse.


?Jeg tror, at mange andre også kan få glæde af dem. For eksempel hvis man gerne vil se noget på computeren, mens ungerne larmer, eller naboen hører høj musik. Men selvfølgelig er underteksterne hovedsagligt henvendt til hørehæmmede?, fortæller tilgængelighedsredaktør i DR Heidi Sivebæk.


Hun peger samtidig på at andre også kan få glæde underteksterne, selvom hørelsen er perfekt:


?Der er masser af situationer, hvor det er et hit at have underteksterne. For eksempel hvis ungerne larmer, mens man ser tv.?


Foreløbig er dog kun de forproducerede programmer, man kan få undertekster på på dr.dk/nu. Det vil sige, at man ikke kan se live-programmer som TV-Avisen og ?Aftenshowet? med tekstning. Den del arbejder DR stadig på. 

Annonce