Forside Nyheder

En iPhone kan hackes gennem laderen


 


Det lyder mærkeligt, at en iPhone skulle kunne hackes gennem en lader. Altså ikke ladekablet, men en lader. Ikke desto mindre er det et sikkerhedshul, som Apple nu vil lukke.


Nej, det er ikke noget med, at onde ånder kan kravle ind gennem dit vindue om natten og besætte din lader, så din telefon bliver hacket. Det handler i stedet om de ladestationer, der står rundt om i verdens lufthavne og andre steder, man lige kan sætte telefonen til at lade, mens man venter.


Ifølge forskere på Georgia Tech-universitet kan det faktisk lade sig gøre at hacke sig ind på en iPhone, hvis man f.eks. har en gemt computer koblet til ladestationen, eller måske endda er dygtig nok til at tilgå ladestationen på anden vis fra en laptop.


Så begynder tingene at give mere mening, for det er kun, hvis telefonen er ulåst, at dette kan lade sig gøre. Det, der i Georgia Techs tilfælde sker, er at der installeres malware via ladekablet fra ladestationen, der åbner telefonen for hacking via telefonens trådløse dataforbindelse efterfølgende.


Men Apple er helt med på, at dette sikkerhedshul eksisterer, og har tilsyneladende fundet en løsning på det til iOS7. Den næste betaudgave af styresystemet vil have en patch ombord, der lukker hullet ved at kende forskel på en lader og en computer. Hvilket man jo skulle tro, en iPhone kunne i forvejen..

Annonce