Forside Nyheder

Lås din Android op til en valgfri app

 Det virker som en super-simpel idé, men alligevel er der åbenbart ingen, der patenteret den før. Google vil lade Android åbne apps via unlock-bevægelser.


Det er i hvert fald det, der står i et nyt patent, som Google har fået tildelt. Patentet viser en mulighed for at lave forskellige opløsnings-kombinationer for at åbne telefonen op i en bestemt app.


Det er den Android-lås, hvor man flytter fingeren i en bestemt formation, hvis funktionalitet skal udvides, hvis det står til Google. Det er klart, at jo flere kombinationer, man laver, jo større er chancerne for, at en tyv eller en hacker kan finde frem til én af dem og låse telefonen op.


Nøjes man dog med at lave en to-tre stykker, bør sikkerheden stadig være ret god, og man vinder så muligheden for at åbne direkte op i f.eks. kamera-appen. På visse Android-modeller kan man allerede swipe sig hen til kameraet, når man åbner telefonen.


Men ønsker man at bruge finger-kombinationerne som lås i stedet, kan man med Googles nye patent selv bestemme, hvad man ønsker at se først, når man låser telefonen op.


Ifølge flere medier er den nye funktion ikke med i Android 4.3, men da princippet er simpelt, varer det sikkert ikke længe, inden vi ser det implementeret.

Annonce