Forside Nyheder

Nokia har endelig succes med Lumia i USA


 


Det ser ud som om, der endelig er ved at komme skub i Nokias Lumia-salg på verdensplan.


Det fokusskift, som firmaet har taget over til smartphones ser endelig ud til at bære frugt, i hvert fald, hvis man skal stole på det kvartals-regnskab, som firmaet netop har vist frem. Her kan man nemlig se, at Nokia har solgt 8.8 millioner Lumia-modeller i tredje kvartal, hvilket er en stigning på 300% i forhold til samme kvartal sidste år.


Det ser også ud som om, Nokia endelig har knækket koden til succes i det største marked: USA. Her har firmaet solgt 1,4 millioner Lumia?er, hvilket er 400% mere end sidste år, og noget, der begynder at ligne en lille succes.


Til sammenligning præsenterede Apple et salg på 33,8 millioner iPhones i sammer periode, inklusive de 9 millioner iPhone 5S og 5C, der blev solgt på tre dage. Apple solgte altså flere telefoner i de første tre dage efter lanceringen af iPhone 5S/5C end Nokia solgte Lumiaer på tre måneder.


Men at Nokia sælger en tredjedel af, hvad Apple sælger, kan de godt være stolte af. Og mon ikke Microsoft synes, det er et meget godt udgangspunkt at overtage firmaet på, når handelen formentlig bliver godkendt inden årets udgang. Til gengæld viser tallene, at salget af de gamle dumbphone-modeller går støt nedad over hele verden. Men dem havde Microsoft alligevel tænkt sig at nedprioritere.

Annonce