Forside Nyheder

Xbox One er en vingeskudt TV-oplevelse


Microsoft har hypet Xbox One som mere end bare en spillekonsol. Men den del viser sig at være et ufærdigt beta-produkt.


Lanceringen af Xbox One er udskudt herhjemme, med henvisning til at der er brug for mere tid til lokaliseringerne, altså diverse tilpasninger til os her i Danmark.


Måske er det meget godt, for det viser sig at TV-delen af Xbox One endnu lader meget tilbage at ønske. Det skulle ellers være et af de punkter, hvor Microsofts nye konsol kunne lægge afstand til ærkerivalen PS4.


Microsoft har nemlig udstyret Xbox One med en HDMI-indgang, for tilslutning af en 3.parts TV-boks.


 Portene bag på Xbox One. Bemærk HDMI-indgangen til din kabel- eller satellit-boks. Foto: recordere.dk


 


Brug Xbox One som “mediecenter”


Tanken bag, er at du tilslutter din tv-boks til YouSee, Stofa, Waoo, Boxer, Telia TV eller TDC TV, til Xbox One via HDMI, så den bliver en slags center-enhed i stuen.


Herefter kan Xbox styre den tilsluttede TV-boks. Skifte kanal, og via egen TV-guide navigere i kanalerne. Dette også med stemmen. Så man kan sige “Skift til TV 2”, “hvilke kanaler viser fodbold” osv.


Men fra Storbritanien kommer der nu rapporter om forskellige problemer med de tilsluttede TV-bokse. Som at billederne hakker (judder) og andre steder er der bare sort skærm. De skriver Engadget.


Et problem der kan være relateret til at Xbox kører 60 Hz (60 billeder per sekund) mens europæiske TV-bokse kører 50 Hz.


 


En vingeskudt oplevelse


Recordere.dks egen anmelder, Jeppe, melder fra USA at TV-delen af Xbox One er en “vingeskudt oplevelse”. Mulighederne for at styre de TV-bokse der virker, er begrænset til kanalskifte mv.


Kommer du til at skifte kanal direkte på TV-boksen, eller gør TV-boksen det selv om led i en timer-optagelse eller andet, så mister Xbox One track af hvilken kanal TV-boksen er på.


Bruger du 5.1 surround-lyd fra din TV-boks? Så er det ikke lige nu at du skal bruge den igennem Xbox One, for konsollen nedkonverterer alt til stereo.


I USA opleves der til gengæld ingen problemer med hakkende billeder på TV-bokse via HDMI, men der kører de jo også 60 Hz på TV.


 


Ny artikel torsdag


Alt i alt har Microsoft pt. svært ved lige nu at indfri de løfter som de gav om Xbox One ved præsentationen. Det er på mange måder endnu et ufærdigt beta-produkt, og i det lys gør det måske ikke så meget, at konsollen først udkommer herhjemme til næste år. 


Læs med her på recordere.dk i morgen torsdag, hvor næste artikel udgives, i serien om vore erfaringer med Xbox One.


Se også: Første weekend med Xbox One

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.