Forside Indhold og distribution Film

Vi købte 1,7 mia. streaming-enheder i 2013
Vi fik mange flere muligheder for streaming i år. Foto: Shutterstock 


Der blev sendt over 1,7 milliarder elektronik-produkter, der kan modtage streaming, på markedet i 2013.


Analysefirmaet IHS har opgjort hvor mange elektronik-produkter der blev sendt på markedet i 2013, som kan modtage streaming video. Altså OTT-tjenester (Over The Top) som Netflix, TV 2 Play, Viaplay, HBO, YouBio osv.


Når alt regnes med, så blev der sendt mere end 1,7 mia. “streaming devices” ud på verdensmarkedet i indeværende år. Det skriver Home Media Magazine.


Det lyder af mange, men tallet dækker dog over alle elektronik-produkter med streaming-mulighed medregnet. Dvs. smartphones, tablets, computere, settop-bokse, tv-sticks, Blu-ray-afspillere, Smart TV osv.


De 1,7 mia. er en stigning på 20% i forhold til de 1,43 mia. der samlet blev solgt i 2012, men der er ikke tegn på at udviklingen stopper her. IHS forventer også en 20% stigning i 2014. Kigges lidt længere frem i krystalkuglen, så vurderer IHS at der i 2017 vil blive solgt ikke færre end 2,67 mia. “streaming devices” på verdensplan. Eller 86% mere end salget i 2012.


Hvis computere, smartphones og tablets tages ud af tallene så sendes der omkring 480 mio. “ikke-computere” – med streaming-funktionalitet – på markedet i 2013, og det er en stigning på 30% i forhold til 2012.


Roku (en populær medieafspiller i USA) og Apple TV udgør tilsammen blot 1% af det marked.

Annonce