Forside CES CES 2014

Her er Philips Android TVGalleri: Philips Android TV. Foto: recordere.dk


 


På CES besøgte vi TP Vision, for en demonstration af de kommende TV-apparater med indbygget Android.


TP Vision, der står bag Philips TV, har valgt Android som ny platform/motor for deres TV. I første omgang dukker det op i 8000-serien af Philips Ambilight TV, modeller vi får at se i butikkerne her fra maj måned i år.


Det er ikke en erstatning for Philips eget Smart TV, der bygger på de åbne standarder for app-udvikling under Smart TV Alliance. Android-delen skal mere ses som den platform/motor som TV’et er lavet på.


Men da det er Android, så er der mulighed for at installere og køre Android-apps også. I første omgang kun én app ad gangen, men TP Vision arbejder på at få multitasking ind som det kendes fra de mobile enheder.


TV’et understøtter også standard gamecontrollere, også de trådløse, så der kan spilles Android-spil via en rigtig controller.


Android version i de første TV er version 4.2, men det er planen at tilbyde løbende opdateringer, også til de TV som er solgt. CPU er op til hexa-core, og TP Vision har valgt 4 GB system memory.


En ting der bemærkes i det nye Smart TV er at alting kører hurtigt og flydende, og det er netop noget af det at TP Vision ville opnå, ved at vælge en kraftig backend. En anden fordel er at apps nu kan udvikles igennem Android, hvilket åbner nye veje og muligheder.


 


Chromecast … Måske


Når TP Vision nu er gået Google vejen ville det give mening at indbygge Chromecast funktionalitet i TV’et, og man ville hverken afvise eller bekræfte at man overvejede det.


Svaret var kort. Lige nu er Chromecast kun USA, men når det kommer til Europa, er det da en mulighed vi overvejer.


 Video: TP Vision fortæller om det nye Android TV. 

Annonce