Forside Nyheder

Paramount dropper celluloid


Det måtte jo komme. Det første, store filmselskab siger farvel til celluloid-film.


Siden 1895, da nutidens levende billeder blev opfundet af Lumiére-brødrene i Paris, har det været muligt at sætte en rulle film op i en biograf og fyre den af på et lærred. Men efter det digitale indtog har der været mindre og mindre brug for det. Og nu tager Paramount konsekvensen af udviklingen.


Det store filmselskab i Hollywood har ifølge LA Times tænkt sig at droppe distributionen af spillefilm på celluloid-strimler i den nærmeste fremtid. I hvert fald til de amerikanske biografer. Ifølge avisen har Paramount stadig tænkt sig at sende strimler til markeder, hvor det digitale indtog endnu ikke er slået igennem, herunder Sydamerika.


Angiveligt var Anchorman 2 den sidste udgivelse fra selskabet, der kom ud i analoge kopier. The Wolf of Wall Street var til gengæld den første, der ikke blev tilbudt i andet end digitale versioner. LA Times anslår en digital kopi til biograferne til at koste en tyvendedel af, hvad en filmkopi koster i analog form.

Annonce