Forside CES CES 2014

Udkants-CES 2: Mobilitet og udendørsliv

CES er først og fremmest en branchemesse.


Derfor er der også hundredevis af små teknologiproducenter, ude i kanterne af CES’ messegulv, hvor de håber at distributører til deres ting Der gik vi hen og fandt nogle både gode og knapt så gode idéer.


Udenfor hjemmet – Mobilitet og udendørsliv


De følgende fem produkter er lavet til mobilitet og udendørslivet, men det gør dem ikke mindre pudsige.Foto: recordere.dk


Der findes alle mulige løsninger på, hvordan man transporterer sine øretelefoner, som man hører musik på sin smartphone med. Mange ruller bare kablet rundt om telefonen, andre køber en af de mange løsninger derude, som den her fra Sound Pockets, som undertegnede ikke rigtig kan finde ud af, hvad jeg skal synes om. Et eller andet sted er kombinationen af øretelefon-etui og smartphone-case jo meget godt tænkt. På den anden side er den også enormt grim og klodset og vil næppe være rar at have i lommen.


 Foto: recordere.dk


2013 var året, hvor ordet “selfie” for alvor kom i brug. Og nu er det blevet en hel videnskab at tage en selfie. Nogle gange er ens arme bare ikke lange nok til at tage billedet, men så kan bruge denne stang fra Looq System. Det er en teleskopstang, som man kan have med sig, hvis selfie-trangen pludselig opstår. På billedet ovenfor sidder den monteret på en lodret stang, men det er altså kun den stang, som telefonen sidder på, der er selve produktet.


 Foto: recordere.dk


De her digitalkameraer er vandtætte og bærer det noget generiske navn SportsCam. Men det sjoveste ved dem (som det måske kan være svært at se på billedet) er at de er MEGET små. De er faktisk ikke ret meget større end en lille æske tændstikker. Desværre hed den kinesiske producent noget ret uudtaleligt, så vi fik ikke noget link til hvor du kan læse mere om dem.


 Foto: recordere.dk


Automatisering af husets funktioner via en smartphone er simpelthen SÅ 2013. Nej, nu skal haven også automatiseres. Med Asantes system kan du styre plantevandingen lige fra smartphone-skærmen, og systemet kan endda justere for, hvis det regner, og vanding ikke er så nødvendig.


 Foto: recordere.dk


Blandt et af de mere seriøse indslag var disse smart-briller fra israelske Lumus. Den lidt mere klodsede model er allerede ude på markedet, og giver dig et heads-up display inde i brillen. Du kan få brillerne med den styrke, du evt. bruger. Modellen har været ude på markedet i to år, så altså siden Google Glass var en baby. Vi prøvede dem, og de er væsentligt mere effektive end Glass. Der er et flot, halvtransparent HD-billede i hvert øje, når man tager dem på. Men de er også væsentligt mere klodsede en Glass, især fordi, hele computerkraften sidder i en boks på størrelse med en iPhone, som er koblet til med et kabel. Med andre ord er det her mere et professionel produkt end et forbrugerprodukt.Foto: recordere.dk


Sådan er det dog ikke med denne Google Glass-lignende model, der lige nu er ved at blive udviklet færdigt. Her får du et halvtransparent billede på det ene øje, men kun i VGA-løsning. Til gengæld er den væsentligt mindre klodset og ser mere fornuftig ud end Glass, der bare er fjollet, fordi den mangler brilleglassene. Nu skal Lumus bare have skrumpet teknologien, så de kan få et HD-billede ind på den. Og så skal prisen ned. Udviklingsmodellen koster lige under 30.000 kroner.

Annonce