Forside Indhold og distribution Musik

WiMP har nu Spotify-teknologi ombord


 


Musik-streamingtjenesten WiMP kører nu med Spotify-ejet teknologi.


Dette besynderlige konkurrenceforhold er opstået, efter det torsdag blev annonceret, at Spotify har købt The Echo Nest. Sidstnævnte er en musik-anbefalingstjeneste, der gør det nemmere at opdage musik på streamingtjenester.


WiMP indgik et samarbejde med The Echo Nest sidste år, og anvender stadig deres teknologi til at anbefale musik ud over WiMPs egne, redaktionelle anbefalinger. Det sidste er noget, WiMP gør som de eneste med en dansk vinkel.


Det ser dog imidlertid ud som om, det er en begrænset periode, WiMP skal køre med The Echo Nest-teknologien. Selvom The Echo Nest ifølge Spotify selv kommer til at køre relativt autonomt, vil Spotify alligevel gribe ind, når tjenesten bliver brugt af en direkte konkurrent.


Til Engadget siger en repræsentant fra Spotify, at ?I de få tilfælde, hvor The Echo Nest arbejder med direkte konkurrenter, vil vi arbejde med dem for at forstå disse forretningsrelationer og afgøre de næste forretningsmæssige skridt. The Echo Nest vil opfylde alle kontraktlige forpligtelser.?


Så når kontrakten med The Echo Nest udløber, skal WiMP nok se sig omkring efter en anden anbefalings-partner.

Annonce