Forside Nyheder

Microsoft vil konkurrere med Apple om bilerne


Video fra Microsoft Build 2014. Demo af Microsoft Car Concept. 


 


Microsofts svar på Apple CarPlay. Tjek Windows Car Concept på video og billeder her.


Microsoft-software i biler er ingen nyhed. Windows CE har været en del af operativ-systemet hos flere bilfabrikanter over årene, som Ford, Kia, BMW, Nissan og Fiat.


Men det er lukkede systemer. Ikke åbne og interaktive, som vi senest har set det med Apple CarPlay hvor telefon og bilelektronik bliver ét med hinanden.


På Build-konferencen i denne weekend viste Microsoft et nyt koncept frem. Deres modsvar til Apple CarPlay: Microsoft Car Concept.


 


 

Forbind smartphonen med bilens car-fi/gps 


 


Metro interface 


Her rykker metro-interfacet med tiles ind i bilens infotainment system, og der integreres med telefonen. Der kan skabes et “spejl” af smartphonen på bilens display, men tilpasset.


Der benyttes Mirrorlink, som p.t. understøttes af Nokia Symbian og Sony Xperia Z. Allerede nu arbejder bilfabrikanter som Volkswagen, Honda, Toyota og Citroën på Mirrorlink til deres biler, ligesom CarFi-producenter som Alpine og Pioneer støtter op.


På videoen her ovenfor giver Microsoft en demo af konceptet, der dog virker til at have et stykke vej endnu inden det ses i færdige produkter på gaden.


Herunder forskellige gallerier af brugerflade, media, radio, navigation, opkald og SMS mm.


 


 
Galleri: Microsoft Car Concept. Menu & Navigation


 


 
Galleri: Microsoft Car Concept. Media & Radio.


 


 
Galleri: Microsoft Car Concept. Phone & SMS


 


Kilde: channel9.msdn.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.