Forside Nyheder

Microsoft trækker stikket til Nokia AndroidGalleri: Nokia X-serie blev præsenteret på Mobile World i februar. Foto: recordere.dk


 


Android-telefonerne under Nokia brandet fik ikke lov at leve i lang tid. Microsoft dropper de telefoner til fordel for Windows Phone.


Microsoft nikkede ja, og Nokia lancerede deres Android-telefoner på udstillingen Mobile World Congress tilbage i februar. Dette umiddelbart før Microsoft overtog Nokias mobildivision.


Nu er det så allerede slut, det med Android-telefonerne. Sammen med Nokias feature-telefoner som Asha og Symbian, så overføres Android-telefonerne til status “maintenance”. Dvs. at de ikke længere udvikles, men dog supporteres. Det skriver The Verge.


Istedet skal Microsofts mobildivision, det tidligere Nokia Devices, istedet koncentere udviklingen omkring Windows Phone produkter.


Omlægningerne sker som led i en større sparerunde hos Microsoft, hvor Nokias tidligere udviklingsafdeling i Finland slagtes og der næste år sammenlagt afskediges 18.000 jobs i koncernen. Heraf ca. 12.500 i det gamle Nokia.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.