Forside Nyheder

Raspberry Pi klar i en ny udgave
Raspberry Pi Model B+ 


Den lille billige universal-computer, Raspberry Pi, er nu klar i en ny udgave kaldet B+


Der er gået 2 år siden den nuværende Raspberry Pi Model B blev klar til salg, og i den mellemliggende periode er folkene bag ofte blevet opfordret til forbedringer.


Nu er den nye udgave her. Ikke som en ny Rasberry Pi 2, men mere som en endelig udgave af B-modellen kaldet model B+.


Prisen på B+ er den samme som for B-modellen, og de lover at den gamle B-model også fortsat vil være i produktion sålænge den efterspørges.


Den grundlæggende hardware på B+ er den samme som på B, med en BCM2835 application-processor og 512MB RAM, men med følgende ændringer:  • Mere GPIO. Nu med en 40-pin connector, til input/output (mod 26-pin i model B). Layout på stikket er lavet, så et kabel lavet til model B også kan bruges på model B+.
  • Mere USB. Nu er der 4 USB-porte på B+ mod 2 på B-modellen, og bedre håndtering af USB-kabler der monteres/fjernes mens der er strøm på enheden.
  • Nu med Micro SD kortlæser (mod SD i den gamle)
  • Reduceret strømforbrug. Er sænket imellem 0,5W og 1W.
  • Bedre lyd grundet en dedikeret “low noise” strømforsyning til audio-delen.
  • Bedre layout for stik

Vær opmærksom på at det ændrede layout gør at Raspberry Pi B+ ikke nødvendigvis passer sammen med kabinetter bygget til B-modellen, ligesom udvidelseskort fra B-modellen ikke nødvendigvis er understøttet på den nye B+ (tjek med leverandøren).


På videoen herunder præsenteres den seneste Raspberry Pi B+


 Video: Her præsenterer Raspberry Pi den nye hardware


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.