Forside Nyheder

Dette album udkommer på tværs af 12 formater

Skiftende formater har altid været problematiske.


Især, når man har været glad for at have musik på én slags fysisk medie, og så pludselig skal til at skifte hele musiksamlingen over på et nyt fysisk (eller ikke-fysisk) format.


Denne pointe, samt en hel del nostalgi, er det, som musikeren Trevor Jackson nu forsøger at fremsætte.


Hans nye album, der helt naturligt hedder ‘Format’, kommer på 12 forskellige formater, inklusive døde formater som minidisc, spolebånd og DAT.


Og det er ikke sådan, at man kan få hele albummet på én minidisc, hvis det er det, man vil. Nej, tværtimod findes der kun én sang på hvert format, så man skal investere i samtlige 12 formater for at få hele albummet. Det skal man vist være stor fan – eller kunstsamler – for at gøre.


Dog vil opmærksomme læsere lægge mærke til, at der er visse mangler i Jacksons projekt. Hvor er f.eks. DCC og HD-DVD? Og 78’ere?


Du kan læse mere om ‘Format’-projektet HER.


(Helt uden for journalistiske normer og med en vis mangel på beskedenhed kan denne skribent ikke lade være med at nævne, at undertegnede udgav et album helt tilbage i 2004, der blev udbudt på alle indspillelige formater som et PR-stunt. Inklusive smartphones, hvilket var ret nyt dengang.)

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.