Forside Nyheder

Disse malerier er trådløse højttalere

-

bisco

Soundwall kombinerer kunst og lyd i et produkt, der næppe er for hi-fi-nørder, men potentielt har meget høj WAF.

Annonce:

Hvis man gør meget ud af WAF (Wife Acceptance Factor), eller bare er glad for at indrette sit hjem pænt, skal man måske lige tjekke Soundwall ud.

Kunstneren Bisco Smith arbejder både i billedkunsten og musikken, og har således skabt en række musikkompositioner og derefter malet billeder, mens han lyttede til disse.

Idéen er at skabe et samlet, audiovisuelt, kunstnerisk udtryk og en stemning, der er unikt til hvert enkelt kunstværk.

Men man behøver ikke at have et separat lydanlæg for at opleve lydsiden af disse kunstværker. Hvert billede er nemlig en højttaler og et lydanlæg i sig selv. Der sidder en Raspberry Pi 2-minicomputer på hver ramme, der sørger for at streame musikken fra en AirPlay-kompatibel enhed på samme WiFi-netværk. En app til iOS indeholder de musikkompositioner, der passer til hvert billede.

’Lærredet’, der er malet på, er i virkeligheden en højttaler i distributed mode. Det betyder, at selve lærredet vibrerer som højttalermembran og kan sende lyden ud i lokalet på den måde. Det giver selvsagt ikke en kvalitet, der vil tilfredsstille hifi-nørderne, men skulle alt taget i betragtning være ganske udmærket, især hvis man benytter sig af muligheden for at koble en subwoofer til.

Selve teknologien, hvr lærredet er en højttaler, kaldes Soundwall, og Bisco Smith er blot den første af flere kunstnere, der benytter sig af mediet. Hans værker starter ved 1.200 dollar (ca. 8.000 kroner omregnet), men hvis man selv har en kunstmaler i maven, kan man også selv male på en Soundwall. Et tomt lærred koster ned til 400 dollar, eller ca. 2.700 kroner omregnet. Man kan endda få en tavle, man kan skrive på med kridt, der fungerer som højttaler.

Læs mere her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.