Forside Nyheder

Kunstprojekt viser radiobølgerne omkring dig

-

radioarchitectHar du nogensinde tænkt på, hvordan du konstant er indhyllet i radiobølger?

Det er der, som enhver med lidt fysik-forstand ved, ikke noget at sige til, eftersom radiobølger er et naturligt forekommende fænomen.

Annonce:

Men i den nyere menneskehistorie har vi skruet kraftigt op for de radiobølger, vi selv sætter i gang via mobilantenner, Wifi-routere, GPS, Bluetooth og så videre. Men vi kan jo ikke se dem, og det er nok godt det samme.

Alligevel har kunstereren Richard Vijgen besluttet sig for at prøve at visualisere radiobølgerne. Det sker i app’en Architecture of Radio, der kan købes for tre dollar til iOS. Den kommer til Android i starten af næste år.

Det er ikke nogen ovenud videnskabelig app, men blot et stykke kunst, der baserer sig på data fra offentlige informationer om radioantenner og så den information, din mobile enhed selv samler op fra dit nærmiljø. Du skal altså ikke regne med at bruge den til at lege sølvpapirshat og prøve at finde steder uden radiobølger.

Du kan se en demonstration af app’en i videoen herunder.

 

Annonce:
Forrige artikelSonos: Nu kommer Apple Music
Næste artikelCortana er på vej ud til iPhone-ejere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.