Forside Nyheder

Facebook viser fremtiden frem

-

FBzuckTirsdag åbnede Facebooks udviklerkonference F8, og det skete vanten tro med at Mark Zuckerberg gik på scenen for at præsentere firmaets nyheder.

Denne gang var det lidt ekstra hardware, end man normalt hører om fra Facebook. F.eks. har firmaet præsenteret et open source-designet 360-graders kamera. Det vil Facebook naturligvis gerne have folk til at bruge, så de kan lave videoer til VR-brillen Oculus Rift. Facebook ejer som bekendt Oculus.

Lidt længere ude i fremtiden regner Facebook også med at lave en AR-brille, der modsat f.eks. Microsofts HoloLens er en helt almindelig brille, der så bare har linser, der kan vise computergrafik oven på virkeligheden. Facebook forventer dog, at denne ligger et årti ude i fremtiden.

Der var dog også mere nyt, der er interessant her og nu. F.eks. vil Facebook lancere et API til deres Live Video-funktion, der gør det muligt at streame video fra en hvilken som helst enhed, man kan få API’et til at virke på. Zuckerberg demonstrerede dette med en drone, hvis indbyggede kamera ville streame live-video fra hele konferencen ud på Facebook (se billede).

Man vil også snart kunne slippe for at copy/paste tekst over i Facebook-posts. I stedet vil websites, der understøtter det, kunne poste et stykke markeret tekst direkte til ens Facebook-profil. Man kan også nu optage videoer med tredjeparts-apps som Vine og bruge dem som profilbilleder.

Og så har Facebook – efter flere måneder med rygter – afsløret Bots for Messenger. Brugere af Facebook Messenger vil i den kommende tid (formentlig først i USA) kunne stifte bekendtskab med bots på chattjenesten, der kan hjælpe med support eller tage imod bestillinger på alt fra blomster til pizza.

Annonce